Жовта чи зелена: в якій зоні Україна? Коли готуватися до нового карантину та чи будуть закривати школи?

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Карантин: коли знову буде в Україні? В якій ми зоні, зеленій чи жовтій?
pixabay.com/Alexandra_Koch

Захворюваність на коронавірус в Україні зростає. Та чи стане це приводом для введення нового карантину та закриття шкіл?

Поділитися:

В якій зараз карантинній зоні знаходиться Україна? Чи буде значити перехід до жовтої зони введення карантину? З цими важливими питаннями розбиралися у «Сніданку з 1+1».

Офіційно Україна за рівнем захворюваності на COVID-19 поки знаходиться у зеленій зоні. Проте ця ситуація може швидко змінитися, адже рівень захворюваності щодня збільшується. Наприклад, за вчора було зафіксовано 3600 нових випадків захворюваності на коронавірус в Україні. Що для нас буде означати перехід до жовтої, помаранчевої чи червоної зони та коли він станеться?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи буде новий локдаун? Головний санітарний лікар Ігор Кузін про ймовірний карантин, темпи вакцинації та ковідні сертифікати

Відомо, що в Уряді було засідання, присвячене переведенню України до жовтої зони, але на ньому не було прийнято жодної офіційної постанови з цього приводу. Тому поки ми вважаємося у зеленій зоні, до офіційного розпорядження Кабміну. Дивіться, що про це розповідає наш кореспондент:

Якщо ж Україна все ж потрапить до жовтої зони, це буде значити введення таких обмежень:

  • У кіно продаватимуть максимум 50% квитків.
  • Концертні зали мають бути заповнені максимум на половину.
  • У спортзалах та фітнес клубах повинно бути не більше 1 особи на 10 квадратних метрів.

Що стосується шкіл, у жовтій зоні будуть продовжувати працювати без жодних обмежень заклади освіти, де мінімум 80% працівників буде вакциновано хоча б 1-ю дозою. Дивіться, як міфи про вакцинацію від коронавірусу розвіюєю експертка ЮНІСЕФ Катерина Булавінова:

Тож поки мова про повний локдаун та закриття шкіл не йде. Проте, коли Україна все ж потрапить до жовтої зони (а за прогнозами експертів це буде дуже скоро), в наше життя знову повернуться певні обмеження. І вони ставатимуть дедалі суворішими, якщо жовту зону змінить помаранчева чи червона.

Новини по темі