Нова потужна магнітна буря накриє Землю в грудні 2021: коли пік та як вберегтися від негативного впливу

Потужна магнітна буря в грудні 2021: тривалість, пік, як захистити своє здоров'я
Pexels/Lisa

Магнітні бурі у грудні 2021: нова потужня хвиля накриє Землю. Кому треба бути обережним? Як вберегтися від впливу активного сонця?

Поділитися:

Потужна магнітна буря у грудні очікується в кінці 2021 року, і продовжиться в перші дні 2022 року. Нагадаємо, перша потужна магнітна буря грудня відбулася 9-13 грудня, а друга – 18-22 грудня.

Магнітна буря грудня 2021: скільки триватиме, коли буде пік

Остання потужна магнітна буря року розпочнеться 27 і 28 грудня 2021 сягатиме 5 балів. Обидва дні будуть складними для метеочутливих людей: ймовірні тахікардія, скачки тиску, задишка і проблеми з нервовою системою.

Також, очікується магнітна буря 29 грудня 2021, вона буде трохи слабшою, сягатиме 4 балів, але буде відчутною. Решта днів цього року (30, 31 грудня) і перші дні 2022-го геомагнітний рівень буде триматися на позначці в три бали: неприємно, але жити можна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Метеозалежність та вплив магнітних бур на людину: як уникнути поганих наслідків для здоров’я (поради лікаря-невропатолога)

Магнітні бурі: вплив на людину

У дні надмірної сонячної активності люди можуть відчути на собі негативний вплив цього явища: може бути слабкість, апатія, головний біль, дають про себе знати хронічні хвороби. Вплив спалахів на сонці зазвичай відчувають на собі метеочутливі люди та люди, які мають певні хронічні хвороби. У групі ризику пацієнти з гіпертонією, серцево-судинними патологіями, зі зниженим імунітетом. В періоди підвищеної сонячної активності чутливі люди можуть відчувати головний та м’язовий біль, прискорене серцебиття, підвищений артеріальний тиск тощо. 

Магнітна буря: як захистити своє здоров'я

►Запастися ліками першої необхідності
►Бути максимально обережними на дорогах та в місцях великого скупчення людей
►Відмовитися від алкоголю
►Не вживати жирну, гостру та солону їжу
►Зменшити фізичні навантаження
►Уникати стресів
►Пити чисту воду, м'ятний чай, натуральні компотики
►Проводити більше часу на свіжому повітрі
►Слідкувати за артеріальним тиском 

Що таке метеозалежність і як уникнути неприємних симптомів – поради лікаря-невропатолога: