Друга потужна магнітна буря грудня: коли пік, як захистити здоров’я від її негативного впливу

Магнітна буря в грудні: тривалість, пік, як захистити своє здоров'я

Друга потужна магнітна буря грудня буде вже незабаром, а пік її сягне 6-7 балів. Коли ж буде ця магнітна буря та як захистити себе від її негативного впливу на організм?

Поділитися:

Незабаром розпочнеться одна з двох потужних магнітних бур грудня. Нагадаємо, перша потужна магнітна буря грудня відбулася 9-13 грудня. У дні надмірної сонячної активності люди можуть відчути на собі негативний вплив цього явища: може бути слабкість, апатія, головний біль, дають про себе знати хронічні хвороби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гороскоп на 2022 рік для всіх знаків зодіаку: кого очікує легкий рік, а кого — неймовірні повороти у житті?

Друга потужна магнітна буря грудня: скільки триватиме, коли буде пік

Друга потужна, а третя за рахунком магнітна буря зими за прогнозами буде зафіксована з 18 по 22 грудня. Тобто вона розпочнеться вже завтра і триватиме впродовж 5-ти днів. А коли ж буде її пік з найбільшою потужністю? 

Пік цієї магнітної бурі прогнозується на 19 грудня, якраз на улюблене для багатьох українців свято – День Святого Миколая. На піку потужність цієї бурі буде сягати 6-7 балів, що вважається високим показником.

Чи будуть в цьому році ще періоди підвищеної сонячної активності? Можете дізнатися це з нашого календаря магнітних бур на грудень.

Магнітні бурі: вплив на людину

Вплив спалахів на сонці зазвичай відчувають на собі метеочутливі люди та люди, які мають певні хронічні хвороби. У групі ризику пацієнти з гіпертонією, серцево-судинними патологіями, зі зниженим імунітетом. В періоди підвищеної сонячної активності чутливі люди можуть відчувати головний та м’язовий біль, прискорене серцебиття, підвищений артеріальний тиск тощо. Тому так важливо знати таку інформацію, як магнітні бурі: прогноз. Дивіться відео, чому болить голова та які симптоми вказують на те, що час йти до лікаря: 

Як захистити організм від негативного впливу магнітних бур на здоров’я? Поради невропатолога

У періоди магнітних бур, особливо в дні найбільш пікової сонячної активності, лікарі рекомендують уникати стресів, фізичних перенавантажень, слідкувати за своїм тиском.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Східний гороскоп на 2022 рік: що чекає на кожен знак китайського календаря

Якщо говорити про дії у короткостроковій перспективі, щоб краще себе почувати у дні магнітних бур, варто:

►висипатися і вчасно відпочивати;

►уникати надмірних фізичних навантажень;

►відмовитися від кави, алкоголю та шкідливої їжі на час магнітних бур;

►пити більше негазованої води та трав’яного чаю;

►рухатися, гуляти на свіжому повітрі;

►прийняти теплу ванну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вибрати тонометр для вимірювання тиску в домашніх умовах

Що ж стосується довгострокової перспективи, щоб знати, як бути готовими до можливого впливу на організм магнітних бур, можна скористатися порадами, які у «Сніданку з 1+1» дав лікар-невропатолог Володимир Мельник:

  • Проаналізуйте свої хвороби і знайте свої вразливі місця в організмі.
  • Раз на рік звертайтеся до сімейного лікаря та проходьте Check Up (перевірку) всього організму.
  • Регулярно виконуйте фізичні вправи: зарядка щодня – це краще, ніж спортзал двічі на тиждень.
  • Виконуйте вправи дихальної гімнастики.

Більше поради від лікаря дивіться у відео

Завдяки календарю магнітних бур на грудень 2021 року можна завчасно підготуватися до них і вберегти свій організм від їх негативного впливу. 

Новини по темі