Ольга Харлан про участь в новому сезоні шоу "Танці з зірками": "Ой, вже хвилююсь!"

Українська шаблістка про те, як готується до участі в "Танцях з зірками", чому вирішила взяти паузу в спорті та ексклюзивно про свої відносини з італійцем.

Поділитися:

Шаблістка Ольга Харлан з сімнадцяти років привозила в Україну олімпійські медалі: золото з Пекіну, бронзу з Лондона, бронзу й срібло з Ріо-де-Жанейро. У спортивних колах дівчину назвали вовченям за те, як по-звірячому вона перемагає суперниць. Сама ж Оля завжди казала: "Хочеш досягти успіху – тренуйся. Щодня, попри травми та нестерпний біль". Та цьогоріч шабля Харлан дала маху: з олімпійських ігор у Токіо Ольга повернулась без титулів. У "Сніданку з 1+1" спортсменка приголомшила шанувальників словами про те, що візьме паузу. Втім від змагань Ольга Харлан не відмовилася: восени боротиметься за кубок "Танців з зірками"! Про танці, спортивну кар'єру та бойфренда італійця розповіла денному шоу "Твій день".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Анжеліка Терлюга про «срібло» на Олімпіаді, любов до карате та майбутнє весілля

Які в спортсменки очікування від участі в шоу? Розповіла:

Ой, вже хвилююсь! Я просто розумію, яка тут відповідальність, тому що прямі ефіри – це дуже складно. Я напевно все ж таки не розумію, наскільки це складно, проте трішки уявляю. Мені зараз треба морально відволіктись, тому що дуже багато фехтування в моєму житті, 21 рік я в цьому виді спорту. В мене не було ніколи довгої відпустки від тренування. Я вірю в знаки, що все це не випадково. Зараз дуже чекаю танців.

Яким Ольга Харлан уявляє свого партнера? Спортсменка зауважила:

Ну, по-перше, він повинен мене підіймати, тому що я не тендітна. Я сильна, в мене м'язова маса. Я не Катерина Кухар, на жаль. По-друге, хочу, щоб ми були командою, щоб допомагали одне одному, щоб згрупувались. Ну, зі мною проблем нема, я командний гравець. 

В Олі повний комплект олімпійських медалей – чотири. Але в дитинстві батьки віддали її в спорт замість танців через брак грошей. Виходить так, що "Танці з зірками" здійснюють дитячу мрію Харлан? Вона пояснила:

Коли я закінчила з танцями (займалась ними з 6 до 10 років), ніколи не могла подумати, що вони повернуться в моє життя. Мені танці тоді багато чого дали, я вже була підготовлена до професійного спорту, в мене ще 10-літньої вже було багато м'язів. Я вже йшла в танці з розумінням, що таке спорт та дисципліна. Танці – це настільки гарно! Вони ніколи не йшли з мого життя. Я завжди пам'ятала декілька рухів самби, ча-ча-ча, джайву тощо, проте термінології в мене нуль. Вибачте відразу!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каратист Станіслав Горуна про «бронзу» на Олімпіаді, емоції від нагороди та підтримку рідних людей

Риса, за яку Ольгу можна виділити в спорті – це швидкість. Та чи не боїться спортсменка ніжних образів на паркеті? Розповіла:

Оце буде дуже цікаво. Я саму себе звикла бачити в масці, з одним обличчям на змаганнях, не показувати емоцій, тому що суперник теж дивиться на тебе та читає емоції по міміці, бо на цьому можна зіграти. А тут навпаки: тобі треба показувати емоції! Я хочу в цьому розкритися, показати себе різною: ніжною, сильною, сексуальною. Я впевнена, що запам'ятаю "Танці з зірками" на все життя, бо це зовсім інше. 

Спортсменка зізналася: здавна фанатка "Танців з зірками". Щоп'ятниці вона сиділа перед телевізором та вболівала за улюблену зірку, в той час, як її хлопець грав у PlayStation. Та чи прагне Ольга перемогти? Пояснила:

Як азартній людині, мені хочеться перемогти. Але я розумію, який шлях до цього. Тому я спокійно хочу пройти цей шлях та дасть Бог, пройдемо у фінал. Я просто, мабуть, не розумію, на що підписалася. Люди вважають, що якщо я професійна спортсменка, то мені буде легко. Проте я ж не в танцях 20 років, пластики в мені мало.

Хоч сама Харлан приїхала з олімпіади без медалей, в неї все одно є перемога: її хлопець, італійський фехтувальник Луїджи Самеле, здобув одразу два срібла! Як в пари проходять їх відносини на відстані та скільки часу вони проводять разом? Ольга сказала:

Пандемія вплинула на мене як позитивно, так і негативно. На мою спортивну кар'єру – негативно, бо не було змагань. Я просто тренувалась. А от позитивно – я 5-6 місяців провела в Італії, ми тренувались в одного тренера та в одному залі. Одного разу ми змагались один з одним та він мене виграв! Тоді я вирішила, що не будемо фехтуватись. До того ж він лівша та хлопець.