Стереотипи про макіяж: про тональну основу, вартість якісної косметики та червону помаду. Розповідає візажист Ігор Ігнатенко

Які досі існують стереотипи про макіяж? Що потрібно знати про тональну основу та червону помаду? Розповідає візажист та стиліст Ігор Ігнатенко.

Поділитися:

У шоу «Твій день» візажист та стиліст Ігор Ігнатенко спростував 5 найбільш поширених стереотипів про макіяж. А також поділився секретами правильного вибору косметики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місячний календар стрижок на серпень 2021: сприятливі та несприятливі дні для наведення краси

ТОП-5 стереотипів про макіяж

Стереотип 1 – всі візажисти повинні мати художню освіту. Насправді, це не так. Ігор Ігнатенко говорить:

Люди , які не мають художньої освіти, можуть бути непоганими візажистами, і я цьому приклад. Головне мати почуття гармонії та відчуття кольору, форми. І велике бажання вчитися і вдосконалюватися.

Стереотип 2 – якщо прийти до візажиста зі своєю косметикою, можна розраховувати на знижку. Насправді, це навіть некоректно – приходити до майстра зі своєю косметикою. Це те ж саме, що прийти до ресторану зі своїми продуктами і просити з них приготувати страву. Робота візажиста – це не лише про використання косметики. Це про час майстра, знання та сили, які він витрачає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Овуляція і жіноча привабливість: чому в певні дні циклу сексуальність жінок посилюється

Стереотип 3 – колір тональної основи треба обирати на зап’ясті. Ігор Ігнатенко радить на зап’ясті обирати лише текстуру основи, а ось її колір – на тильній стороні щоки біля шиї. Бо цей колір має бути ідентичним саме до кольору обличчя.

Стереотип 4 – червона помада личить не всім. Візажист говорить:

Червона помада личить абсолютно всім, потрібно лише знайти правильний відтінок.

Крім того, її доречно використовувати не лише для вечірнього, а й для денного макіяжу. Відтінків червоного, які будуть доцільні і вдень, є безліч.

червноа помадаФОТО: pixabay.com/kaboompics

Стереотип 5 – лише дорога косметика може бути якісною. Дійсно, великі косметичні бренди можуть дозволити собі дорогі дослідження, високоякісні компоненти продукції. Дорога косметика виконує не лише декоративну функцію, а й функцію догляду за шкірою. Але якщо вам потрібна суто декоративна косметика, не обов’язково переплачувати. Зараз, за словами Ігоря Ігнатенка, багато якісної косметики з класу мас-маркет. Тож хороша косметика – це не завжди дорого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стереотипи в косметології: чи впливають солодощі, молочка та фастфуд на появу акне (розповідає лікар-косметолог)

Ігор Ігнатенко радить не довіряти стереотипам про макіяж. А якщо з цього приводу виникають запитання чи сумніви, звертатися за консультацією до професійного візажиста.