«Потрібно показати нашу культуру, живу музику, яка дуже цікава і має свій почерк», – Kalush Orchestra розповіли про свою місію на Євробаченні 2022

Фронтмен гурту Kalush Orchestra Олег Псюк розповів на пресконференції після першого півфіналу Євробачення 2022 про головну мету України на цьому пісенному конкурсі.

Вчора, 10 травня, відбувся перший півфінал Євробачення 2022 у Турині, на якому Україну представив гурт Kalush Orchestra з піснею "Stefania". В результаті першого півфіналу Україна пройшла до фіналу Євробачення, який відбудеться вже у суботу, 14 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євробачення 2022: Тімур Мірошниченко коментував перший півфінал з бомбосховища

По завершенні першого півфіналу Євробачення 2022 пройшла традиційна пресконференція учасників, які пройшли до фіналу. У ній взяли участь і Kalush Orchestra. Фронтмен гурту Олег Псюк сказава:

"Ми дуже раді, що змогли пройти у фінал, та дуже дякуємо всім, хто нас підтримував".

Гурту Kalush Orchestra на цій пресконференції задали два запитання: від українських медіа та від польських. Журналістка з України, загорнута у прапор України та з написами "Bucha" на одязі, привертаючи своїм виглядом увагу учасників та глядачів Євробачення до війни в Україні та до геноциду, який по відношенню до українського народу чинять російські окупанти, задала Олегу Псюку доволі особисте запитання:

"Чи ти подзвонив мамі, і що вона тобі сказала?"

Адже відомо що пісню "Stefania" Олег Псюк присвятив саме свої мамі Стефанії. Фронтмен Kalush Orchestra відповів:

"По телефону з нею ще не говорив, але переписувався, і сказав своїй дівчині до неї подзвонити. Зараз вона вже напевно спить, наберу зранку".

ФОТО: Instagram/kalush.official

Журналісти з польського телебачення задали таке питання:

"Як ви збергіаєте спокій на шоу, коли у вас у країні такі важкі часи?"

На це Олег Псюк сказав:

"Так потрібно, інакше ніяк. Потрібно сконцентруватись і показати нашу культуру, живу музику, яка дуже цікава і має свій почерк".

Саме в тому, щоб продемонструвати світу нашу самобутню, оригінальну і дуже різноманітну культуру, і вбачає Kalush Orchestra про свою головну місію на Євробаченні 2022.

Після завершення пресконфренції пройшла церемонія жеребкування: визначалося, у якій частині фіналу виступлять країни, які до нього потрапили. В результаті жеребкування стало відомо, що Kalush Orchestra виступить у 1-й частині фіналу Євробачення. Порядковий номер виступу представників України поки не відомий.

ФОТО: скрін YouTube Eurovision Song Contest

Крім України у першій частині фіналу виступлять представники Швейцарії, Вірменії, Португалії, Норвегії, Нідерландів. Вже відомо, що у 2-й половині фіналу виступлять представники Ісландії, Литви, Греції та Молдови. Решта учасників визначиться у результаті другого півфіналу, який відбудеться 12 травня о 22:00 (Україна тоді не братиме участь), а фінал — 14 травня о 22:00

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де дивитися Євробачення 2022 онлайн: трансляція буде доступна у застосунку Дія

Дивіться виступ Kalush Orchestra у першому півфіналі Євробачення 2022:

Більше новин