10 продуктів, що підіймають настрій і заряджають енергією

Як покращити настрій та зарядитися енергією
pexels.com

Введіть ці продукти у ваш раціон – і гарний настрій та енергія вам забезпечені!

Поділитися:

Взимку та на початку весни ми часто почуваємося виснаженими. Нестача яскравих кольорів і сонячного світла, пізній світанок та раннє смеркання точно не додають бадьорості. Постійно хочеться спати, а на важливі справи просто не вистачає сил. Так і до депресії недалеко!

В такий період варто виказати до себе подвійну турботу, а особливо – звернути увагу на харчування. Яким продуктам під силу наповнити вас хорошим настроєм та енергією, читайте у нашій добірці.

Фото: pexels.com

1. Зелені листові овочі

У міжсезоння свіжі овочі та фрукти годі й шукати. Саме час їсти цитрусові, та про це ви і так знаєте. А от смачним елементом салату чи прикрасою вашої основної страви стануть зелені листяні овочі. Рукола, шпинат чи звичайна капуста насичують організм магнієм та фолієвою кислотою.

Останню організм взагалі не може виробляти самостійно, а жінці вона вкрай потрібна. Ці елементи, своєю чергою, покращують вироблення серотоніну – так званого гормону щастя, що відповідає за ваш здоровий сон, пам’ять, настрій і емоційний спокій.

2. Сочевиця

Кажуть, у жінок сочевиця викликає прилив щастя. Вона збагачує організм залізом і надає заряд бадьорості. Насіння сочевиці також є джерелом фолієвої кислоти. Її дефіцит викликає депресивний настрій – саме тому і сочевицю, і листові овочі так важливо їсти в зимовий період.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 способів підняти настрій в похмуру погоду

3. Кисломолочні продукти

Цікаво, що найбільша кількість серотоніну в нашому організмі синтезується в кишечнику. А натуральний йогурт чи кефір допомагає зберегти в ньому корисну мікрофлору. Більше того, кисломолочні продукти сприяють виробленню серотоніну. Тож вони не просто покращують травлення, а й здатні значно підняти ваш настрій!

Фото: pexels.com

4. Темний шоколад

Дуже приємна порада, правда? Пам’ятайте: що темніший шоколад, тим він корисніший. Звертайте увагу на вміст какао – він має буде не нижчим за 72%. У такому шоколаді міститься ціла купа корисних елементів, покликаних додати вам бадьорості, покращити настрій та прибрати стрес. 50 г темного шоколаду на день точно не зашкодять вашій фігурі, а користь – шалена!

5. Крупи та цільнозернові

Крупи та цільнозернові на сніданок – це джерело кальцію та складних вуглеводів. Він надовго забезпечить вас енергією та покращить вироблення серотоніну. Тож не втрачайте можливості поснідати вівсянкою. Додайте горіхи та мед – так смачніше. Любите хліб та печиво – купіть цільнозернові і насолоджуйтеся ними без докорів сумління.

6. Банани

Відомо, що банани досить калорійні. Відтак, один банан – чудовий перекус, який легко взяти з собою. Він містить велику кількість триптофану, який в організмі перетворюється на серотонін і забезпечує хороший настрій і розслабленість.

Фото: unsplash.com

7. Гарбузове насіння

Багато триптофану також є у складі гарбузового насіння. Найбільш корисно вживати його у необробленому вигляді – так воно точно не позначиться на фігурі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 продуктів, які не такі корисні, як ви думали

8. Мигдаль

Цей горіх насичений великою кількістю корисних жирів, що підвищують рівень ендорфіну – ще одного гормону щастя. Крім того, мигдаль допомагає регулювати вагу, виводить токсини та знижує рівень холестерину в крові людини. Жменька мигдалю – смачний і дуже корисний перекус у стресовий день і не тільки.

9. Зелений або трав’яний чай

Пийте зелений чай – він чудово тонізує. Обирайте якісний, краще крупнолистовий, без домішок, стеблинок та іншого сміття. Цікаво, що зелений чай стримує бажання солодкого. Мотайте на вус!

Ввечері краще випити чашку трав’яного чаю, особливо з ромашки чи жасмину. Він допоможе заспокоїти нерви, зніме почуття втоми, покращить настрій і сон.

Фото: unsplash.com

10. Риба

Риба, особливо червона, багата на жирні амінокислоти та вітаміни. Вона здатна підвищити рівень серотоніну і водночас скоротити вироблення кортизолу – гормону стресу.

Всі види риби є джерелом вітаміну В12, життєво необхідного організму. Його нестача призводить до розвитку стресу. Тож регулярне вживання риби допоможе вам почуватися набагато радісніше. Якщо не маєте змоги їсти часто рибу – придбайте в аптеці риб’ячий жир у капсулах та вживайте за інструкцією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно пити чай та каву

Новини по темі