Аналітика від Київстар ТБ: про канали-лідери телеперегляду, безкоштовні добірки контенту та дивлення новинного контенту

Які канали стали лідерами телеперегляду у вересні 2023

ТОП-10 телеканалів у вересні 2023 року.

Поділитися:

У вересні на українських телеканалах відбулося чимало премʼєр як серіального контенту, так і адаптацій і продуктів власного виробництва. Це пожвавило конкуренцію в ТОП-20 телеканалів, що вплинуло на загальне розташування каналів у рейтингу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітика від Київстар ТБ: які канали стали лідерами телеперегляду у серпні 2023 року

Традиційно, в аналітиці від платформи кіно та телебачення Київстар ТБ розповідаємо про результати теледивлення у вересні, канали-лідери та як українці споживали новинний контент. 

Нагадаємо, що поки тривають оновлення панелі Nielsen, яка до повномасштабної війни займалася телевимірюваннями, ринок продовжує орієнтуватися на дані переглядів від ОТТ-платформ. Так, з червня платформа надає звіти по дивленню на основі платних підписок.
Разом з тим, вже на початку жовтня на платформі кіно та телебачення Київстар ТБ зʼявилися добірки з популярним контентом 1+1 media, які можуть переглядати без авторизації та безоплатно абсолютно всі глядачі на всіх пристроях — від смарт-телевізорів до смартфонів, комп’ютерів, медіаприставок і планшетів. Добірки сформовано з понад 2 000 годин улюблених продуктів телеканалів груп, серед яких, зокрема, «Сімейні мелодрами», «Життя відомих людей», «Панянка-селянка», «Богиня шопінгу», «Світ навиворіт», «Одруження наосліп», історичні проєкти. Крім цього, зʼявилися добірки, згруповані за жанрами: Драма+, Команда+, Гумор+, Реаліті+, Історія+, Містика+.

ТОП-10 телеканалів у вересні 2023 року

київстар тб

Першу сходинку у ТОПі телеканалів вересня посідає Новий, отримавши частку 10,3% (-0,2 п.п. до серпня). На другій позиції — телеканал СТБ із часткою 9% (+0,5 п.п).

З шостої позиції в серпні одразу у трійці лідерів закріпився телеканал 1+1 Україна з загальною часткою 6.9%, що на +1 п.п більше в порівнянні з минулим місяцем. До слова, у вересні на телеканалі відбулася гучна прем’єра європейського сезону проєкту «Голос країни», а частка слота першого епізоду становила 18.2% (середня частка склала 17%).  

Четверту та п’яту сходинки з однаковою часткою 6,4% займають ТЕТ (-0,4 п.п. частки) та 2+2 (-1,3 п.п). Шосте місце посідає ICTV 2 з 6,1% частки (+0,2 п.п). 

Далі, на сьомому та восьмому місцях відповідно, розташувалися телеканали, що транслюють «Єдині новини» — 1+1 Марафон з 5,1% частки (-0,8 п.п) та ICTV з 4,6% (-0,5 п.п). 

На дев’ятій позиції знаходиться ПЛЮСПЛЮС з часткою 2,0% (+0,1 п.п), а замикає ТОП-10 телеканал Бігуді з 1,8% частки (-0,1 п.п. частки).

Медіагрупи та дивлення

київстар тб

Уже традиційно, більшість телеканалів, які потрапили в рейтинг вересня 2023 року, входять до складу групи 1+1 media — 1+1 Україна, ТЕТ, 2+2, 1+1 Марафон, ПЛЮСПЛЮС, Бігуді, KVARTAL TV і Comedy Central. Від StarLightMedia в ТОП-20 — Новий, СТБ, ICTV2, ICTV, а від Inter Media Group — НТН.

Таким чином, лідером у рейтингу медіагруп залишається 1+1 media, яка у вересні сумарно зібрала 31,5% частки (-1,8 п.п. частки до серпня). StarLightMedia опинилася на 2-й сходинці з незмінною часткою — 31,3%. Стосовно Inter Media Group, то група завершила місяць на третій позиції з часткою 2,7% (-0,3 п.п). 

Дивлення новинного контенту

У вересні сумарна частка основних телеканалів, які транслюють марафон «Єдині новини» на платформі Київстар ТБ, склала 10,6% (-1,3 п.п. частки до серпня). Безперечним лідером за переглядами серед телеканалів, що транслюють проєкт, є 1+1 Марафон з відривом від ICTV в 0,5 п.п. частки.

Що стосується інших телеканалів, які не транслюють телемарафон, проте створюють новинний контент, то 24 канал завершив місяць з середньою часткою 1,3%. Решта новинних телеканалів: Прямий (0,7% частки), Еспресо (0,6% частки) та 5 канал (0,2% частки), традиційно залишаються з низькою зацікавленістю серед аудиторії. 

Найпопулярніші серіали на Київстар ТБ у вересні 

У переліку найпопулярніших серіалів вересня за кількістю унікальних абонентів на Київстар ТБ незмінним лідером серед медіагруп є контент, який транслювався на телеканалах 1+1 media. Так, цього місяця лідером серед вподобань глядацької аудиторії cтав серіал «Закохай мене, якщо зможеш», що транслювався на 1+1 Україна. Також у цій категорії до рейтингу увійшли серіали «Ромео і Джульєтта з Черкас», «Величне століття», «Скажені сусіди», «Сталеві нерви», «Секс, Інста і ЗНО», «Невірний», «Хазяїн», «Опер за викликом», «Я — Надія», «Спіймати Кайдаша», «Плут». Від SLM — «Будиночок на щастя», «Кріпосна». З міжнародних серіалів у ТОП увійшли — «Єллоустоун», «Ходячі мерці», «Мушкетери», «Рей Донован» і «Покидьки». 

Загалом бібліотека платформи кіно та телебачення Київстар ТБ нараховує найбільшу відеотеку українського контенту — понад 1000 тайтлів.

Джерело даних: Київстар ТБ 

Новини по темі