Дієта на гречці

Дієта на гречці
pixabay.com

Гречана дієта - це швидкий і доступний спосіб скинути зайві кіло.

Поділитися:

Дієту на гречці називають однією із найбільш ефективних. У середньому на ній можна втратити за день один кілограм ваги. Тобто за тиждень можна скинути приблизно 7 кг. За відгуками на форумах, крім втрати зайвої ваги у тих, хто спробував такий метод харчування покращився стан шкіри. Однак це може бути і через відмову солодкого та здобних виробів.

Плюс гречаної дієти в тому, що з усіх круп гречка багата на рослинний білок, що добре для організму. Ця каша містить достатню кількість калію, магнію, заліза, кальцію та мінералів, що важливі для організму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як і коли краще їсти фрукти: 5 порад дієтолога

Найголовніше правильно дієти на гречці - кашу потрібно їсти на сніданок, обід і вечерю. При цьому додавати сіль до страв не можна. Обмежень за кількістю порцій немає - можна їсти стільки, скільки вимагає організм. Багатьом на день вистачає одного стакану крупи.

Недоліки гречаної дієти:

1. Обмеження – вживати можна лише запарену гречку, воду, несолодкий трав'яний або зелений чай. В результаті цього організм недоотримує безліч необхідних елементів. Може відбуватись виснаження залоз, які продукують ферменти для розщеплення гречки.

2. Звикання організму до такого раціону може відбутись, якщо ви будете сидіти на такій дієті понад 14 днів. Якщо ж так станеться, то процес схуднення зупиниться.

3. Дефіцит мінералів, мікро-, макроелементів, вітамінів. В гречці є досить багато корисних речовин, але їх недостатньо для повноцінного життєзабезпечення організму. Може розвинутися гіповітаміноз.

4. Погіршення самопочуття - з'являється підвищена втомлюваність, слабкість, головний біль, падає артеріальний тиск, можуть загострюватися хронічні захворювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як полюбити броколі: 5 рецептів для скептиків

Переваги гречаної дієти:

1. Гречана дієта не вимагає делікатесів, а каша коштує недорого.

2. Крупу легко приготувати в домашніх умовах. Знадобиться тільки один спосіб її приготування - запарювати на ніч у воді.

3. Гречка є однією з найбагатших на корисні речовини круп.

4. Каша не містить надмірної кількості вуглеводів, отже – продовжує термін ситості організму.

5. У гречаній крупі міститься велика кількість клітковини, це забезпечує чистку твого здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП 5 швидких дієт

Перед тим розпочати гречану дієту, обов'язково проконсультуйтеся з лікарем.

Новини по темі