Інфляція та курс долара в Україні: у шоу «Твій вечір» дали макроекономічні прогнози на 2022 рік

Якою буде інфляція та курс долара в Україні у 2022 році? Прогнози у шоу Твій вечір

Якою буде інфляція в Україні у 2022 році? Чи будуть валютні коливання? Прогнози дали в інфотейнмент-шоу «Твій вечір».

Поділитися:

У новому випуску інфотейнмент-шоу «Твій вечір» про актуальне для України та світу спілкувалися гості студії:

Давід Арахамія – голова парламентської фракції «Слуга народу»;
Наталія Мосейчук – журналістка, телеведуча;
Світлана Вольнова – акторка, телеведуча, модель;
Михайло Кухар – макроекономіст.

Твій вечір

Однією з ключових тем випуску стала економічна ситуація в Україні: ріст цін, зростання інфляції та валютні коливання. Макроекономіст Михайло Кухар зауважив:

«Інфляція – це виклик року. Всі країни борються з інфляцією, це глобальна світова проблема. Загальна інфляція по українській економіці складає 27,5% за минулий рік і не буде менше за 12% цього року».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи доречно жартувати у напружені часи: обговорення у студії шоу "Твій вечір"

Інфляція напряму пов’язана зі зростанням цін. Михайло Кухар надав таку статистику зростання цін в Україні за минулий рік:

  • на внутрішньому ринку у нас зросли ціни на 10,5%;
  • експортні та промислові ціни зросли в середньому на 60%.

Макроекономіст називав такі можливі шляхи вирішення проблеми:

«Якщо ми хочемо знизити ціни, треба або зменшити ціни на сировину, яка подорожчала незалежно від нас, або знизити податкову складову. А ще в Україні обов’язково необхідно вирівняти акцизи на різні види палива».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посилення чи послаблення карантину: яким шляхом піде Україна (обговорення в інфотейнмент-шоу «Твій вечір»)

Яким буде валютний курс в Україні у 2022 році? Це питання цікавить більшість українців. Михайло Кухар дав такі прогнози щодо курсу американського долара в Україні:

«28-29 гривень за 1 американський долар – таким буде валютний коридор в Україні до кінця року. Передбачається незначне зміцнення гривні влітку».

Нагадаємо, в ефірі інфотеймент-шоу «Твій вечір» ведучий Єгор Гордєєв разом із гостями у студії в невимушеній формі обговорює актуальні події дня, що добігає кінця, під різними кутами, враховуючи різні погляди. У кожному епізоді піднімається декілька тем, які торкаються суспільного, політичного, спортивного чи культурного життя країни. У кожній програмі бере участь 4 запрошених гостя — політики, громадські діячі, експерти в різних галузях та лідери думок, які допомагають розглянути події під новим кутом. 

Дивіться інфотеймент-шоу «Твій вечір»  з понеділка по середу о 23:00 на телеканалі 1+1.