Посилення чи послаблення карантину: яким шляхом піде Україна (обговорення в інфотейнмент-шоу «Твій вечір»)

Чи будуть посилювати або послаблювати карантин в Україні: обговорили у шоу "Твій вечір"

В інфотейнмент-шоу «Твій вечір» обговорили питання карантину в Україні: обмеження будуть посилювати чи послаблювати?

Поділитися:

7 лютого о 23:00 на телеканалі 1+1 вийшов перший випуск нового сезону авторського проєкту Єгора Гордєєва «Твій вечір». Важливі питання сьогодення для України та світу у судії обговорювали:

►Михайло Радуцький – голова парламентського Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування;
►Павло Клімкін – міністр закордонних справ України 2014-2019 рр.;
►Тетяна Мокріді – піарниця, політтехнолог;
►Ірма Вітовська – акторка.

Твій вечір

Зокрема у шоу «Твій вечір» підняли актуальну тему: карантинні обмеження, пов’язані з поширенням коронавірусної інфекції. Згадали про досвід різних країн світу у цьому питанні. Наприклад, у Великій Британії та Данії скасували вимогу носити маски у громадських місцях та відмінили необхідність пред’являти COVID-сертифікати для відвідування концертів і масових заходів, таким же шляхом пішли і у Швеції, Фінляндії. Натомість у Австрії чинять по-іншому: з початку лютого в цій країні щеплення від коронавірусу стали обов’язковими, а з березня за відсутність COVID-сертифікатів штрафуватимуть. У Німеччині, Франції та багатьох інших країнах світу послаблення карантину теж не розглядають. Яким же шляхом піде Україна?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Важливо: в Україні скоротили вдвічі термін самоізоляції для хворих на COVID-19 (нові вимоги до тестування)

Голова парламентського Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький у студії "Твого вечора" сказава:

«Країни, які скасовують карантинні обмеження, на сьогоднішній день мають найбільший відсоток вакцинованих громадян. Наш рівень вакцинації наразі, на жаль, не дозволяє нам повністю скасувати карантинні обмеження, тому ми працюємо в адаптивному карантині. Але я точно знаю, що локдаун сьогодні Україні не потрібен».

Радуцький

Михайло Радуцький наголосив, що одне з головних завдань адаптивного карантину – не допустити колапсу медичної системи країни:

«На сьогоднішній день ми бачимо, що адаптивний карантин вже двічі не привів до колапсу медичної систем України: у 2020 та 2021 роках. У нас були важкі дні, часи, але не повний колапс», – пояснив Михайло Радуцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому в Україні зростають ціни: у студії «Твій вечір» назвали три головні причини

Дав свої прогнози пан Радуцький і щодо поширення коронавірусу штаму Омікрон в Україні та озвучив головні небезпеки, пов’язані з ним:

«Омікрон більш контагіозний, набагато швидше передається, ніж попередні штами коронавірусу, але захворювання, спричинене ним, має легкий перебіг, особливо у вакцинованих людей. Головна підступність Омікрону в тому, що ним часто хворіють невакциновані діти».

В цілому ж, за словами Михайла Радуцького, адаптивний карантин – це поки найкращий вихід для України, щоб, з одного боку, не гальмувати розвиток та функціонування економіки, а з іншого – не доводити до колапсу медичну систему.

Твій вечір

Нагадаємо, в ефірі інфотеймент-шоу «Твій вечір» ведучий Єгор Гордєєв разом із гостями у студії в невимушеній формі обговорює актуальні події дня, що добігає кінця, під різними кутами, враховуючи різні погляди. У кожному епізоді піднімається декілька тем, які торкаються суспільного, політичного, спортивного чи культурного життя країни. У кожній програмі бере участь 4 запрошених гостя — політики, громадські діячі, експерти в різних галузях та лідери думок, які допомагають розглянути події під новим кутом. 

Дивіться інфотеймент-шоу «Твій вечір»  з понеділка по середу о 23:00 на телеканалі 1+1. Тут можна послухати, як Михайло Радуцький пояснив, чому в Україні рано скасовувати карантинні обмеження: