Коли День медичного працівника 2022 в Україні: точна дата свята та його історія

День медичного працівника 2022: дата та історія свята в Україні
Facebook Міністерство охорони здоров'я України

Коли в Україні відзначають день медичного працівника 2022?

Поділитися:

День медичного працівника в Україні – це професійне свято всіх працівників галузі охорони здоров'я. Коли відзначається День медика 2022 та чому саме в цю дату?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янголи на війні: у Міжнародний день медичної сестри у «Сніданку з 1+1» розповіли про подвиги наших медпрацівників

День медичного працівника 2022: дата

Професійне свято всіх працівників галузі охорони здоров'я України відзначається щороку у третю неділю червня. Цього року День медичного працівника припадає на 19 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко подякував всім медичним працівникам України, які рятують життя під час війни: «Вся країна пишається вами, ви герої!»

День медика в Україні: історія свята

День медичного працівника в нашій державі встановлено згідно з Указом Президента України "Про день медичного працівника" №281/94 від 3 червня 1994 року. Там сказано наступне:

"На підтримку ініціативи працівників установ і закладів охорони здоров'я України постановляю установити в Україні професійне свято працівників галузі охорони здоров'я – День медичного працівника, яке відзначати щорічно у третю неділю червня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я побачив стільки болю, але не зламаюсь ніколи", — військовий медик "Азову" опублікував пронизливу фотографію закривавлених рук у формі серця

Не варто плутати День медичного працівника в Україні з Міжнародним днем лікаря, який встановлений з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я щорічно у перший понеділок жовтня. Міжнародний день лікаря 2022 припадає на 3 жовтня. Це день солідарності лікарів усього світу.

Медичні працівники виконують надзвичайно важливу роль порятунку життів під час війни. Українські працівники охорони здоров'я демонструють величезний героїзм та мужність у нашій спільній боротьбі з російським агресором. Дивіться "Щоденники війни" про те, як лікар Олександр Бєлаш три тижні без упину рятував життя людям у Маріуполі:

Новини по темі