Марічка Падалко втретє щепилася вакциною від COVID-19: деталі про вакцинацію бустерною дозою від телеведучої

Марічка Падалко зробила третю дозу щеплення від коронавірусу: деталі
Instagram/marichkapadalko

Марічка Падалко втретє вакцинувалася від COVID-19.

Поділитися:

Ведуча новин ТСН Марічка Падалко розповіла деталі її вакцинації третьою бустерною дозою щеплення від коронавірусу. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні починається нова хвиля коронавірусу: скільки вона триватиме (прогнози МОЗ)

Марічка розповіла, що зробила щеплення бустерною дозою у торговельному центрі неподалік від дому. Без черги, попередньо записавшись через HELSI. Хоча, як сказала Падалко, можна було і просто так зайти. Головне мати паспорт і код (в «Дії» підходить).

Є дві умови — мати повний курс щеплень (дві дози) і почекати 6 місяців після введення другої дози. Раніше колоти бустер не можна.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Як бустерне щеплення зараз пропонують Pfizer або Moderna, проте у телеведучої попередні дві дози щеплення були зроблені CoronaVac. Їх можна поєднувати, проте варто розуміти, що реакція на вакцини Pfizer та Moderna може бути сильнішою, аніж на CoronaVac:

Лікар у пункті щеплення, побачивши, що раніше щеплена CoronaVac, попередив, що на РНК-вакцини «не такі м’які», і «це Вам не CoronaVac», що я і так знала. Але, на щастя, я перенесла Pfizer легко. Надвечір трохи «горіло» обличчя, як і після китайської вакцини. Але після Pfizer ще й відчувається місце уколу, втім, не критично. Я чекала більш агресивної реакції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ України назвав категорії працівників, яким потрібно щепитися від COVID-19 до 31 січня (інакше будуть відсторонені від роботи)

Марічка Падалко все ж наважилася на вакцинацію втретє через те, що має аутоімунне захворювання (АІТ), невисокий рівень антитіл до ковіду і тому належить до груп ризику щодо коронавірусу. В будь-якому разі зірка не хоче більше мати "нічого спільного" із захворюванням, адже досі відчуває наслідки першого разу.

Крім того, телеведуча поділилася корисною інформацію для щеплених CoronaVac:

Третє щеплення Pfizer або Modena змінює ваш вакцинальний статус — Ви будете вважатися щепленими саме останньою вакциною, зокрема, і для закордонних подорожей. 

Підтягнути бустерне щеплення в «Дію» ще не можна, проте в Мінцифрі обіцяли, що ця опція з’явиться до кінця січня. Як зазначила Марічка, головне, щоб третє щеплення потрапило в національний реєстр, тоді воно потім автоматично підтягнеться в додаток. Її «бустер» одразу підтягнувся в додаток HELSI.

Термін дії ковідних сертифікатів найближчими днями в усіх автоматично скоротитися до 270 днів. Україна це робить, аби синхронізуватися з європейськими регуляторами, які ухвалили таке рішення. Тобто тепер термін дії ковідного сертифіката рахуватиметься 270 від закінчення курсу вакцинації (двох доз), і ще 270 днів додадуться після введення бустерної дози.

Волинська і Запорізька області переходять у жовту зону:

Новини по темі