"Ми тут для того, щоб показати, що наша культура жива", — гурт Kalush Orchestra розповів про важливість просування українського на "Євробаченні"

"Ми тут для того, щоб показати, що наша культура жива", — гурт Kalush Orchestra розповів про важливість просування українського на "Євробаченні"
Суспільне

Гурт Kalush Orchestra на відкритті "Євробачення-2022" в Турині про Україну та українську культуру.

Поділитися:

Вчора, 8 травня, в італійському Турині відкрили головний пісенний конкурс року "Євробачення 2022". Саме з цього міста уся Європа буде дивитися трансляцію конкурсу. Представники 40 країн-учасників пройшлися блакитним хідником. Шостими вийшов гурт від України Kalush Orchestra. На цій урочистій церемонії хлопці сказали багато важливих слів від нашої країни. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Kalush Orchestra після другої репетиції прокоментували прогнози про перемогу на Євробаченні 2022

Фронтмен гурту Kalush Orchestra Олег Псюк наголосив на тому, що хоче просувати українську культуру, яку так безжально намагається знищити росія:

Ми тут для того, щоб показати, що наша культура є! Вона жива! Вона існує! Зараз її намагаються знищити, але ми хочемо показати, що тут є українська музика, і вона дуже гарна. Просто послухайте її!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закулісся "Євробачення": як відбувається підготовка до масштабного пісенного конкурсу (розповів Тімур Мірошниченко)

Цікаво, що церемонія відкриття конкурсу відбувалася на День матері, в той час, як конкурсна пісня українського гурту "Stefania" присвячена саме мамі. На пресконференції в Турині Олег Псюк розповів, які він сюрпризи робив для своєї мами Стефанії. Відмітимо, що з початком війни пісня набула нових значень — тепер вона не тільки про маму як неньку, а й про неньку-Україну. 

Нагадаємо, що букмекери пророкують гурту перемогу з відривом у понад 40%. Українці виступатимуть у першому півфіналі 10 травня під шостим номером. Дивіться, як триває підготовка до Євробачення 2022:

Новини по темі