Національна гордість: Олександр Абраменко розповів про свій шлях до олімпійської медалі та про те, чи планує брати участь у наступних Олімпійських іграх

Срібний призер Зимових Олімпійських ігор у Пекіні Олександр Абраменко у «Твоєму дні» розповів про враження від змагань та про плани на продовження спортивної кар'єри.

Поділитися:

Єдиний український спортсмен, який отримав нагороду на Олімпіаді 2022 у Китаї, Олександр Абраменко завітав сьогодні до шоу «Твій день». Він розповів про свої враження від змагань, а також про те, чи планує продовжувати спортивну кар’єру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Срібний призер Олімпіади 2022 у Пекіні Олександр Абраменко розповів, як здобув омріяну нагороду (ексклюзив у «Твоєму дні»)

Нагадаємо, 16 лютого Олександр Абраменко здобув срібну медаль у лижній акробатиці на Олімпіаді 2022. Ця нагорода стала єдиною у скарбничці збірної України на Олімпіаді в Китаї. Олександр Абраменко разом з фігуристкою Олександрою Назаровою був прапороносцем та ніс прапор України на урочистій церемонії відкриття XXIV Зимових Олімпійських ігор. Таким чином, він розвіяв міф про те, що прапороносці не здобувають медалей. Про це спортсмен говорить:

«Я дуже хотів нести наш прапор на відкритті Олімпійських ігор, і в забобони я не вірю. Я знав, що в мене вийде розвіяти цей міф».

Олімпіада відкриттяФОТО: Getty Images

Проте ця Олімпіада була для Олександра дуже напруженим періодом, зізнається спортсмен. Адже він – олімпійський чемпіон 2018 року, і саме від нього найбільше чекали на нагороду у збірній. Абраменко розказує:

«Ми виступали наприкінці Олімпіади, тож я бачив, що медалей у збірної України немає, а люди дуже чекають на це. І це також додавало відповідальності, дуже хотілося не підвести всіх і привезти медаль. Та я хочу наголосити, що всі, хто виборов ліцензію на участь в Олімпіаді – це вже топові спортсмени. На Олімпійських іграх представлені найкращі спортсмени з усього світу».

АбраменкоФОТО: Getty Images

У «Твоєму дні» зробили сюрприз для Олександра – пряме відеовключення під час ефіру з його татом Володимиром Абраменком. Він розповів, як у рідному Миколаєві підтримували його сина та як він сам спостерігає за його виступами:

«У Миколаєві зробили спеціальну фанзону, де всі бажаючі могли підтримати виступ Олександра. Я ж спостерігав за змаганнями вдома: коли Саша починає їхати на трамплін, я вимикаю телевізор, а потім вмикаю і дивлюся, яка оцінка. Мені так спокійніше, бо дуже великий тиск на нервову систему. Потім дивлюся всі стрибки в повторі».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ольга Харлан повертається у великий спорт: "Я почала тренуватися одразу після "Танців з зірками"

Олександру Абраменку було дуже приємно почути і побачити тата у прямому ефірі. Також він поділився з ведучими «Твого дня» планами, чи збирається брати участь у наступних Олімпійських іграх у 2026 році. Абраменко розмірковує так над цим питанням:

«Не можу відповісти точно, бо 4 роки – це дуже великий проміжок часу. Мені, звісно, хотілося б мати і команду медаль. Але спорт у нас дуже травматичний, є свої проблеми.  Будемо бачити, як я буду почувати себе на тренуваннях. Спина вже дає про себе знати».

Абраменко ОлімпіадаФОТО: Facebook НОК України та олімпійська команда 

Нагадаємо, XXIV Зимові Олімпійські ігри у Китаї проходили з 4 по 20 лютого. Україна виборола 1 медаль, срібну, і посіла 25-те місце у загальному медальному заліку. Дивіться, яким було відкриття Олімпіади 2022: