Непізнаний «Термінатор»: 5 неочікуваних фактів про Арнольда Шварценеггера

5 неочікуваних фактів про зірку «Термінатора» Арнольда Шварценеггера | Зіркове життя | 1+1
Фото: Getty Images

Поглянь на зірку по-новому.

Поділитися:

31 жовтня в Україні відбулась довгоочікувана прем’єра шостої частини культової стрічки «Термінатор: Фатум». Шанувальники франшизи затамували подих, адже після довгої перерви режисером продовження історії про страхітливих роботів став легендарний Джеймс Кемерон. Роль бойового кіборга Т-800, який самовіддано захищає людство від загибелі, традиційно виконав голлівудський актор Арнольд Шварценеггер.

Фото: Кадр із фільму «Термінатор: Фатум»

Тож на честь виходу стрічки в українських кінотеатрах редакція 1plus1.ua підготувала для тебе добірку цікавих фактів про зірку фантастичного бойовика.

#1 Чемпіон з бодібілдингу

Арнольд почав займатися бодібілдингом у 13. А у вже через сім років, у 1967-му, переміг на щорічному міжнародному конкурсі культуристів Mr. Universe. Ба більше, тоді йому було лише 20, тому заразом він став ще й наймолодшим володарем цього титулу. За роки карколомних перемог «залізний Арні» дійшов висновку:

Ми завжди сильніші, ніж нам здається.

#2 Побував за ґратами

За законами Австрії (де народився і виріс Шварценеггер) кожен чоловік, який досягнув 18-річного віку, має відслужити один рік в армії. Однак саме тоді, коли Арнольд перебував на службі, в Німеччині мало відбутися змагання бодібілдерів Jr. Mr. Universe. Тож заради участі в конкурсі юнак залишив свій пост.

Він тріумфально здобув перемогу. А після повернення на батьківщину за несанкціоновану відсутність на посту на тиждень потрапив до армійської в’язниці.

Цікаво, що керівники військової частини, де Арнольд проходив службу, швидко стали великими шанувальниками молодого бодібілдера і навіть побудували для нього тренажерний зал.

#3 Шварценеггера не розглядали на роль термінатора Т-800

За задумом режисера стрічки Джеймса Кемерона, актор мав зіграти Кайла Різа – супротивника робота-вбивці. Однак актор наполіг на тому, аби пройти проби на роль Т-800.

Ні, ні! Різ – справжня зірка! У термінатора майже немає реплік, – наполягав Кемерон.

І єдине, що відповів йому Арнольд:

Довірся мені.

Цікаво, що у першій частині стрічки персонаж Шварценеггера промовив усього лише 74 слова.

#4 Його шлюб зруйнувала подружня зрада

Колишня дружина Арнольда Марія Шрайвер – рідна племінниця легендарного американського президента Джона Кеннеді. Закохані одружилися 1986 року. За час подружнього життя у них народилося четверо дітей.

Шлюб пари тривав 25 років і завершився тоді, коли Шварценеггер привселюдно зізнався у подружній зраді. Як виявилось, одна з покоївок родини народила акторові сина Джозефа. Наразі, зовсім як його іменитий батько, хлопець цікавиться бодібілдингом та акторством.

#5 Врятував людське життя

У квітні 2004-го Шварценеггер вирушив із дружиною на Гаваї. Так, одного дня подружжя відпочивало на пляжі. Аж ось за 100 метрів від берега Арнольд помітив людину, яка борсалась у воді. Актор без зайвих роздумів поплив у бік потопаючого і допоміг йому безпечно дістатися до берега. Врятований чоловік пояснив, що тонути він почав через раптові судоми. Тож, мусимо погодитись, Шварценеггер – герой не лише на екрані, але й в реальному житті.

Нагадаємо, нещодавно легендарний актор неочікувано визнав, що його зять кращий від нього.

Більше добірок цікавих фактів про відомих людей читай тут:

1. Ще та штучка: 5 скандальних фактів про Дженніфер Лопес

2. 5 шокуючих фактів про королівську родину

3. 5 несподіваних фактів про Донну Мартін із «Беверлі-Гіллз, 90210»

4. 7 невідомих фактів про Брендона Волша з «Беверлі-Гіллз»

5. 5 шокуючих фактів про Бренду Волш із «Беверлі-Гіллз, 90210»

6. ТОП-5 цікавих фактів про Келлі з «Беверлі-Гіллз, 90210»

Сайт 1plus1.ua розповість тобі гарячі зіркові новини, стане цікавим співбесідником у темах моди, краси, здоров'я та стосунків. Разом нам буде класно — підписуйся на наш Twitter. 

Новини по темі