Прочитай це, перш ніж йти на прем'єру «Термінатор: Фатум»

«Термінатор: Фатум»: Ключові моменти подій, які потрібно пригадати перед прем'єрою | Фільм | 1+1
Фото: Кадр із фільму «Термінатор»

I'll be back!

Поділитися:

Уже зовсім скоро, 31 жовтня, українські глядачі побачать продовження культової франшизи про війну між машинами та людством «Термінатор: Фатум». Позаду лишились п’ять фільмів про страхітливих роботів-убивць, чи «завершувачів» (буквальне значення слова terminator), тож саме час пригадати всі ключові моменти історії.

Фото: Кадр із фільму «Термінатор 2: Судний день»

Аби не «випасти» з сюжету та сповна насолодитися фантастичним бойовиком, читай далі.

Ключові персонажі історії

«Скайнет»

«Скайнет» – штучний інтелект, створений 1997-го року компанією комп’ютерних технологій Cyberdyne Systems. Його головним завданням було управління різноманітними аспектами діяльності армії США.

Аби відвернути глобальну загрозу через «людський фактор», «Скайнетові» надали доступ до всієї зброї оборонної системи країни. Та неочікувано програма стала самоусвідомленою – розвинула щось схоже на людську особистість. Тож за лічені тижні після запуску «Скайнет» дійшов висновку, що глобальною загрозою людства є воно саме. І єдиним шляхом розв’язання цієї проблеми, на його думку, було знищити всіх живих на Землі.

Розробники штучного інтелекту спробували відключити розумну програму, та у відповідь на їхні дії «Скайнет» ініціював світову ядерну війну, яка вбила понад три мільярди людей. Ця подія увійшла в історію вигаданого всесвіту стрічки як «Судний день».

Нечисленні люди, що вижили, опинились під постійною загрозою смерті. Адже на полювання за ними вийшли страхітливі роботи-термінатори.

Джон Коннор

Виконавці ролі: Едвард Фурлонг, Томас Деккер, Нік Стал, Крістіан Бейл, Джейсон Кларк

Джон Коннор  –  очільник повстанського руху Resistance, єдина перепона на шляху повного знищення людства. Він об’єднав безстрашних відчайдухів, які разом шукали спосіб знищити «Скайнет». Їм таки вдалося це зробити у 2029-му – через 32 роки після початку жахливих подій.

Аби відвернути народження Джона Коннора та врятувати себе, зловісні машини посилають у минуле бойового робота Т-800.

Т-800

Виконавець ролі: Арнольд Шварценеггер

Т-800 – безжальний кіборг-убивця, посланець у минуле від «Скайнету». Він прибув у 1984 рік, аби знайти та знищити матір ще ненародженого на той час Джона Коннора Сару Коннор.

Сара Коннор

Виконавиці ролі: Лінда Гамільтон, Емілія Кларк

Сара Коннор – звичайна офіціантка та студентка коледжу, синові якої у далекому майбутньому судилося відвернути загибель людства. Аби врятувати свою матір, Джон відправив у минуле солдата-повстанця Кайла Різа.

Кайл Різ

Виконавці ролі: Майкл Б’єн, Антон Єльчин, Джай Кортні

Кайл Різ – воїн із майбутнього, що прибув у 1984 рік, аби захистити Сару Коннор від кіборга Т-800. Кайл та Сара закохалися одне в одного, і виявилось, що саме Різ – батько Джона Коннора.

Усі фільми франшизи та їхні ключові моменти

«Термінатор», 1984 рік

Режисер: Джеймс Кемерон

З майбутнього у 1994 рік прибуває кіборг убивця «Скайнету» Т-800, аби знайти та ліквідувати Сару Коннор. За ним слідом рушає солдат-повстанець Кайл Різ. Він знаходить дівчину та намагається знищити термінатора. Між Кайлом та Сарою виникають романтичні почуття. Так, стає зрозуміло, що він і є батьком майбутнього очільника повстанського руху Джона Коннора. Захищаючи кохану, Різ гине, а Сара знищує страхітливого Т-800. За дев’ять місяців після трагічних подій дівчина народжує сина.

«Термінатор 2: Судний день», 1991 рік

Режисер: Джеймс Кемерон

Після подій попередньої стрічки минув певний час. Сара Коннор потрапила до психіатричної лікарні, а її підліток-син Джон Коннор фактично живе не вулиці. Безжальний «Скайнет» здійснює другу спробу відвернути перемогу людства над машинами. Цього разу він відправляє у минуле вдосконаленого робота Т-1000. Його ціллю стає юний Джон.

Аби захистити себе від загибелі, дорослий Коннор посилає у минуле перепрограмованого Т-800. Він швидко знаходить Джона, і вони об'єднують сили, аби знищити офіс корпорації Cyberdyne Systems і таким чином відвернути створення «Скайнету». Останній зразок майбутньої технології – це сам Т-800. Тож він вирішує вбити себе, аби захистити людство.

«Термінатор 3: Повстання машин», 2003 рік

Режисер: Джонатан Мостоу

Події стрічки розгортаються через десять років після героїчної загибелі Т-800. Цього разу цілями «Скайнету» стають майбутні учасники руху опору. Штучний інтелект відряджає в минуле нового робота вбивцю Т-Х. До списку приречених цього разу потрапляє дружина Джона Коннора.

Ба більше, аби викорінити людство, програма-вбивця створює та завантажує до глобальної мережі незнищенний комп’ютерний вірус. «Скайнет» запускає ядерні боєголовки – настає «Судний день».

«Термінатор: Спасіння прийде», 2009 рік

Режисер: Макджі (Джосеф Макджінті Нікол)

Продовження історії розгортається у 2018 році. Джон Коннор бере участь у війні між людьми та роботами «Скайнету». Він проникає на одну зі стратегічних баз машин і знаходить там код, що може відключити смертоносний штучний інтелект. Тим часом «Скайнет» починає експерименти з людським тілом заради вдосконалення своїх механічних убивць.

«Термінатор: Генезис», 2015 рік

Режисер: Алан Тейлор

Картина є своєрідним спін-офом основних подій та оповідає про мандри Кайла Різа в альтернативній версії минулого.

«Термінатор: Фатум», 2019 рік

Режисер: Джеймс Кемерон

Легендарне повернення Сари Коннор та Т-800. Головні ролі виконають зірки режисерських робіт Кемерона – Ліза Гамільтон та Арнольд Шварценеггер. Ця стрічка є безпосереднім продовженням подій другої частини  франшизи – «Термінатор 2: Судний день».

До слова, режисерами трьох останніх частин були Мостоу, Макджі та Тейлор, а не Джеймс Кемерон. Саме тому ці картини не пов’язані з сюжетною лінією, яка об’єднує першу, другу та шосту стрічки. Так, аби освіжити спогади про культову історію, тобі достатньо буде переглянути лише перші два фільми.

Більше цікавих матеріалів про кіно читай тут:

1. Чим нас захопить кінопрем'єра жовтня «Зомбіленд: Подвійний постріл»

2. 5 найкращих осінніх фільмів, що подарують затишок

3. 5 фільмів, що мотивують повірити в себе

4. Улюблені серіали 2000-х, які захочеться переглянути знову

Сайт 1plus1.ua розповість тобі гарячі зіркові новини, стане цікавим співбесідником у темах моди, краси, здоров'я та стосунків. Разом нам буде класно – підписуйся на наш Twitter.  

Новини по темі