Підлітки зможуть витратити гроші за вакцинацію на освіту: програму «єПідтримка» пообіцяли розширити

Діти віком від 14 до 18 років зможуть оплатити освітні послуги за "вакцинальні" гроші
freepik.com/wayhomestudio

Вже незабаром підлітки, які вакцинувалися проти коронавірусу, зможуть витратити кошти за програмою «єПідтримка» на освіту.

Поділитися:

Програму «єПідтримка» вже незабаром збираються суттєво розширити: дозволити за кошти, отримані за вакцинацію, оплачувати комунальні послуги людям літнього віку, а також платити за освітні послуги дітям від 14 до 18 років. Відповідна інформація 24 січня з'явилася на офіційній сторінці МОЗ у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще 500 гривень за вакцинацію: щеплені бустерною дозою отримають додаткові кошти у межах програми «єПідтримка»

Коли саме підлітки зможуть оплачувати освітні послугами коштами за вакцинацію від коронавірусу, поки точно не повідомляється. Вказано лише, що програму «єПідтримка» буде розширено таким чином незабаром. І крім заявлених раніше товарів і послуг, «вакцинальні» гроші діти від 14 до 18 років зможуть витрачати на освітні курси, програми, послуги.

Нагадаємо, раніше в Уряді заявляли, що неповнолітнім українцям, які пройшли повний курс щеплень від COVID-19, виплатять 1000 гривень у межах програми «єПідтримка» так само, які і дорослим громадянам. Також днями стало відомо, що за бустерне щеплення українці отримають ще додатково по 500 гривень. Витратити кошти за вакцинацію можна на:

►квитки на потяг або літак усередині країни

►квитки у кіно, театри, музеї, концертні зали, виставкові центри

►абонементи у спортзали, басейни, фітнес-центри

►придбання книг

►ліки громадянам старше 60 років

Також обіцяють, що у лютому люди похилого віку зможуть оплатити коштами за вакцинацію комунальні послуги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захворюваність на коронавірус в Україні у лютому зросте вдвічі – міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко

Нагадаємо, кошти у межах програми «єПідтримка» почали виплачувати з 19 грудня 2021 року. Витратити їх треба впродовж 4-х місяців з моменту нарахування, інакше невитрачені гроші повернуться назад державі. Влада неодноразово наголошувала, що програма «єПідтримка» створена не лише для того, щоб стимулювати українців вакцинуватися від коронавірусу, а й для допомоги бізнесу, який найбільше постраждав через пандемію і карантинні обмеження. 

Дивіться, як міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко у "Сніданку з 1+1" розповів, чи готова Україна до чергової хвилі коронавірусу:

Новини по темі