Що буде з тілом, якщо щодня стрибати зі скакалкою

Що буде з тілом, якщо щодня стрибати зі скакалкою | 1+1
Фото: Getty Images

Тебе вразить, скільки користі від «дитячої забавки».

Поділитися:

Стрибки зі скакалкою – ідеальні для занять удома. Вони не потребують багато часу, а тренуватися можна де завгодно – аби тільки було зручно. Та не всі знають, що колишня дитяча забавка – це ще й один із найкращих способів тримати фігуру в тонусі.

Річ у тому, що стрибки зі скакалкою – це різновид кардіотренувань, таких як біг, плавання чи велоспорт. Вони швидко спалюють калорії, знищують целюліт і ефективно тренують м’язи ніг і рук – але при цьому менше навантажують суглоби. Також стрибки покращують поставу та розвивають координацію.

Та щоб тренування було справді ефективним, варто знати декілька важливих нюансів.

1. Обери правильну скакалку

Довжина скакалки залежить від твого зросту. Візьми її кінці в руки і стань обома ногами на середину: якщо натягнути скакалку рівно догори, ручки мають опинитися на рівні грудей чи трохи нижче. В іншому разі – тренування завдаватиме більше дискомфорту, аніж користі.

2. Стеж за позицією

Зафіксуй лікті біля корпусу, рухай лише кистями рук. При цьому спина має залишатися рівною.

3. Поступово нарощуй навантаження

Це досить виснажливий вид тренування, тож почни з малого. Для початку буде достатньо п’яти хвилин на день, а згодом тривалість варто нарощувати. Також можна додавати нових вправ: стрибки на одній нозі, стрибки з обертом скакалки назад, стрибки з одного боку в інший, біг на місці зі скакалкою. Варіацій більше, ніж ти думаєш.

4. Тренуйся регулярно

Щоденні стрибки зі скакалкою можуть стати більш ефективним фітнесом, аніж біг чи катання на велосипеді. А ще скакалка значно дешевша, ніж абонемент до спортзалу.

5. Обирай зручне взуття

Під час стрибків максимум навантаження припадає на стопи – тому дуже важливо, аби кросівки були зручними. В іншому взутті годі й розпочинати тренування!

Що ж, скакалка – це ще один аргумент, що для спорту не буває замало часу. Читай наші поради та дізнайся, як тренуватися швидко, ефективно та із задоволенням:

1. Що стретчинг зробить із твоїм тілом: 5 несподіваних фактів

2. Як отримувати насолоду від бігу: 5 дієвих порад

3. Качаємо руки лежачи: Знадобиться всього одна вправа

4. Просте тренування для сексуальної фігури (відео)

5. Як накачати кубики пресу всього однією вправою

Сайт 1plus1.ua розповість тобі гарячі зіркові новини, стане цікавим співбесідником у темах моди, краси, здоров'я та стосунків. Разом нам буде класно – підписуйся на наш Twitter.

Новини по темі