Що стретчинг зробить із твоїм тілом: 5 несподіваних фактів

Що стретчинг зробить із твоїм тілом: 5 несподіваних фактів | Спорт | 1+1
Фото: Getty Images

+5 причин уже зараз записатись на заняття з розтяжки.

Поділитися:

Фітнес-експерти постійно наголошують на важливості розтяжки. Та попри численні поради, ми продовжуємо нехтувати цим видом тренувань. Правда в тому, що досягти граційного тіла та красивої постави без стретчингу – просто неможливо. І взагалі у нього набагато більше переваг, ніж ми звикли думати. Про деякі з них ти навіть не здогадувалася! Тому ми зібрали для тебе найцікавіше:

1. Целюліт тане на очах

Фото: Getty Images

Навіть стрункі, красиві ніжки може зіпсувати підступна «апельсинова кірка» на стегнах. Та якщо регулярно тягнутись у шпагаті, ти навіть не згадаєш про таку проблему.

До того ж стретчинг розганяє метаболізм, завдяки чому зайві кілограми швидше «тікають» із проблемних зон – зокрема з ніг і живота. Тож якщо мрієш про красивий прес – обов’язково тренуй розтяжку.

2. Покращення кровообігу і ще купа приємних бонусів

Фото: Getty Images

Вправи на розтяжку активізують кровообіг – і цим самим роблять шкіру більш еластичною. Спостереження довели, що у жінок, які регулярно займалися стретчингом, під час вагітності не виникають розтяжки на тілі.

Також через активний кровообіг ти забудеш про болі під час менструації, а твій жіночий цикл нормалізується.

3. Забудь про стрес

Фото: Getty Images

Стретчинг – своєрідна медитація, та ще й із користю для тіла. Він знімає напругу із м’язів та завдяки кровообігу забезпечує прилив енергії.

Вмикай заспокійливу музику після робочого дня і виконай декілька вправ на розтяжку – стрес зніме як рукою.

4. Зросте сексуальна активність

Фото: Getty Images

Стретчинг розслабляє й забезпечує прилив крові до таза, а також додає витривалості та впевненості в ліжку. До того ж регулярні тренування зроблять тіло підтягнутим та сексуальним, що не може не спокусити партнера. До речі, дієві секрети зваблення ти знайдеш у нашій пікантній рубриці.

5. Ідеальне тренування для вагітних

Фото: Freepik

Заняття розтяжкою не просто роблять шкіру еластичною – вони ще й полегшують сам процес пологів. Проте важливо тренуватися під наглядом фахівця – він порадить безпечні та найбільш дієві вправи. Крім того, стретчинг знизить навантаження на спину.

Ще один популярний нині вид тренувань – пілатес. У чому різниця та кому вони підходять – дізнавайся з відео:

Ми переконані: спорт має бути не лише на користь, а й у задоволення. Читай наші матеріали та дізнайся, як тренуватися ефективно і з натхненням:

1. Як отримувати насолоду від бігу: 5 дієвих порад

2. Качаємо руки лежачи: Знадобиться всього одна вправа

3. Просте тренування для сексуальної фігури (відео)

4. Як накачати кубики пресу всього однією вправою

5. 3 види спорту для швидкого схуднення

Сайт 1plus1.ua розповість тобі гарячі зіркові новини, стане цікавим співбесідником у темах моди, краси, здоров'я та стосунків. Разом нам буде класно — підписуйся на наш Twitter.

Новини по темі