Що станеться з організмом, якщо пити під час їжі

Чому не можна пити під час їжі – розповідає лікар-дієтолог | 1+1
Фото: GettyImages

Лікар-дієтолог Наталія Самойленко пояснила, чим небезпечне запивання їжі водою.

Поділитися:

Вода – справжній ключ до твого здоров’я. Усі процеси в організмі відбуваються за її участі. Вона покращує роботу головного мозку, підвищує загальну працездатність та може навіть знизити ризики деяких захворювань (наприклад, каменів у нирках). Навіть схуднення неможливе без достатнього вживання води.

Проте є декілька важливих порад щодо того, як правильно пити воду. Зокрема, ми можемо навіть не підозрювати, як шкодимо своєму організму, коли запиваємо водою їжу. Наталія Самойленко пояснює, що саме з ним відбувається.

Фото: Getty Images

1. Водою або іншою рідиною ми розбавляємо шлунковий сік та робимо його менш концентрованим. Тоді він неправильно обробляє їжу, яка, своєю чергою, може викликати процеси гниття, бродіння та порушення травлення.

2. Рідина послаблює слиновиділення, необхідне для якісного процесу травлення.

3. Запиваючи їжу, ми «розтягуємо» свій шлунок. Його об’єм зростає, і наступного разу нам потрібна більша кількість їжі, аби втамувати голод.

4. Вода не затримується в шлунку так довго, як їжа, – тому ми не насичуємося повною мірою. Спочатку нам здається, що ми наїлися, та вже через 20 хвилин розуміємо, що це не так: починаємо шукати очима їжу та стовідсотково з’їдаємо більше, ніж потрібно.

Фото: Getty Images

5. Ми набираємо вагу. Постійне запивання їжі водою призводить до переїдань та, як наслідок, до накопичення зайвої ваги.

Раджу починати свій день з однієї-двох склянок теплої води, а також пити воду за 30 хвилин до прийому їжі та через годину після нього. Якщо забуваєте – ставте нагадування на телефоні, адже прийом води надважливий для нашого тіла, а недостатнє її вживання – справжній злочин проти власного організму.

Більше корисних порад для твого здоров'я шукай на нашому сайті:

1. Солодких снів: 5 продуктів, які врятують тебе від безсоння

2. 7 продуктів, які врятують від головного болю

3. 5 правил здорового харчування, яких дотримується Меган Маркл

4. Аніта Луценко поділилася золотими правилами корисної вечері

5. ТОП-7 неочевидних продуктів, що містять цукор

Новини по темі