Що таке бодіпозитив

Що таке бодіпозитив

Бодіпозитив – це філософія, яка переконує, що не потрібно класифікувати людей за зовнішнім виглядом.

Поділитися:

Майже всім нам в дитинстві батьки говорили, що потрібно любити людей не за зовнішність, а за доброту, сміливість, щирість та інші хороші якості. І це – правда. Щоб відчувати себе значущою та достойною людиною, не потрібно виглядати, як модель з обкладинки глянцю. Цілком достатньо жити в гармонії з собою та перебувати у комфортному образі. Таке ставлення до життя отримало назву бодіпозитив. І варто зазначити, що бодіпозитивною може бути як струнка худорлява дівчина, так і жіночка з пишними формами. Головне – це позитивне ставлення до себе і своєї краси.

@michellejulietnaylaa

Бодіпозитив – це наша зброя проти комплексів, які псують людям життя в будь-якому віці. Як же можна стати носієм цієї мудрої філософії?

По-перше, потрібно усвідомити, що 99% хороших речей ми отримуємо саме через тіло. Завдяки йому ми можемо вдихати запах дощу, слухати улюблену музику, їсти смачну їжу, насолоджуватись шумом моря та обіймати тих, кого любимо. Бодіпозитив – це любов до свого тіла, яка приходить не тільки раціонально, але й через емоції.

@carinabehrens

По-друге, варто зробити просту і водночас складну річ – полюбити себе такою, якою ви є на даний час. Одне з досягненнь бодіпозитиву – це розширення уявлення про красу. Ще десять років тому модель plus size важко було уявити на подіумі або на сторінках глянцевого журналу. Сьогодні ж пишні моделі – учасники рекламних кампаній найвідоміших брендів світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пишнотіла модель прикрасила свіжий номер Cosmopolitan

Але існує і зворотній бік бодіпозитиву. Вчені з Університету Східної Англії зауважили цікаву тенденцію. У міру того, як розмір plus size активніше стає варіантом норми, збільшується і кількість людей з надмірною вагою. Як вважають дослідники, люди через бодіпозитив перестають помічати цілком реальну проблему зайвих кілограмів.

Тому прислухайтесь до того, як себе почуває ваш організм. Якщо стан здоров’я вас не тішить – це вже не бодіпозитив, а харчовий розлад.

По-третє, зрозумійте, що сексуальність немає нічого спільного зі стандартами 90-60-90. У 2018 році університет Міссурі в Канзас-Сіті опублікував результати дослідження, присвяченого сприйняттю різних типажів жіночої зовнішності. Респондентам пропонували вибрати фотографії власниць найбільш привабливих, на їх погляд, фігур.

@ali2timezzz

Учасники віддали перевагу більш підтягнутим, спортивним дівчатам, а худорляві здалися більшості менш сексуальними. Насправді, секрет сексуальності дуже простий – лише здорова та енергійна жінка може відчувати сексуальний потяг, сили для занять сексом та здатність отримувати від нього задоволення.

Автор експерименту Франсес Бозік пояснює, що це дослідження мало на меті продемонструвати, як змінюються погляди на привабливість під впливом популярних хештегів, онлайн-кампаній та акаунтів знаменитостей. На думку науковців, на сприйняття краси вплинув, зокрема, хештег #fitspo, популярний у шанувальників здорового способу життя.

@natalialozanofr

На підставі цього цілком можна припустити, що популярним може стати будь-який тип зовнішності, який активно просувається в медіа в певний період часу.

По-четверте, почніть більш спокійно сприймати будь-яку критику на свою адресу. Те, як ми виглядаємо, у що одягаємося, як поводимось, найчастіше є нашим вибором. Якщо ваша зовнішність порушує якісь стандарти чи норми, будьте готові, що хтось може вас критикувати. Ну й що з того? Правду кажучи, і вам можуть не всі подобатись. Один з найголовніших принципів бодіпозитиву – поважати чужі та власні переконання.

Нагадаємо, що 2 сезон революційного шоу Модель XL можна переглянути щовівторка о 21:30 на телеканалі 1+1.