Україну накриють масштабні заморозки: де буде найхолодніше

Прогноз погоди на тиждень 16-19 травня: у яких регіонах очікувати заморозків.

Поділитися:

Після спекотного квітня травень продовжує дивувати українців своїми низькими температурами. За прогнозами Укргідрометцентру, потепління найближчими днями очікувати не варто — ба більше, скоро почнуться заморозки. У яких регіонах варто очікувати заморозків?

Де будуть заморозки

Вночі на 16 травня у західних, північних та деяких центральних областях очікують заморозки на поверхні ґрунту:

прогноз

Фото: скриншот Укргідрометцентру

Погода 16 травня

У четвер, 16 травня, на Лівобережжі України збережеться нестійка погода з періодичними дощами та місцями грозами. Вдень опади поширяться на північні та більшість центральних областей. Вітер буде північно-східний, 5-10 м/с. Температура вночі коливатиметься від +2 до +7 °С, у західних областях на поверхні ґрунту місцями очікуються заморозки від 0 до -3 °С, вдень буде від +12 до +17 °С, на Закарпатті до +21 °С.

Погода 17 травня

У п'ятницю вночі у східних регіонах, а вдень місцями на Лівобережжі та на Закарпатті пройдуть невеликі короткочасні дощі. На решті території країни опадів не очікується. Температура вночі становитиме від +3 до +8 °С, вдень від +16 до +21 °С.

Погода 18 травня

У суботу дощі пройдуть у західних, північних та Одеській областях. Вночі температура буде від +5 до +10 °С, вдень від +16 до +21 °С, у західних областях місцями буде прохолодніше, від +12 до +17 °С.

Погода 19 травня

Наприкінці тижня у північних та східних областях очікуються короткочасні дощі з грозами. Температура повітря вночі становитиме від +7 до +12 °С, а вдень по всій країні повітря прогріється до від +18 до +23 °С.

Прогноз погоди на тиждень

Потепління наприкінці цього тижня очікувати не варто. У середньому температура протримається в межах 15-17ºС. Найтепліше буде на півдні та заході, а от жителям східних областей доведеться ще трохи потерпіти прохолоду.

Дощити бути кожного дня до кінця тижня у західних та північних регіонах, а от на решті територій прогнозують мінливу хмарність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Новини по темі