Ведучі «Твій день» вдягнуть українське мистецтво і покажуть його на подіумі Ukrainian Fashion Week

Ведучі «Твій день» вдягнуть українське мистецтво

Продюсер Єгор Гордєєв вибрав у чому ведучі «Твій день» вийдуть на подіум Ukrainian Fashion Week.

Поділитися:

Зірки шоу «Твій день» на телеканалі 1+1 вийдуть на подіум Ukrainian Fashion Week! Тімур Мірошниченко, Стася Ровінська, Володимир Рабчун, Руслана Писанка, Влад Яма, Ірина Ванникова і продюсер Єгор Гордєєв вдягнуть комбінезони українського арт-бренду OVERALL з принтами картин молодих українських митців з Києва, Львова, Одеси, а також Берліну, Барселони та Тель-Авіву. Показ відбудеться вже 4 вересня у межах соціального проєкту бренду — «Вдягни українське мистецтво».

«Твій день у мистецтві! Ведучі проєкту «Твій день» вийдуть на подіум Ukrainian Fashion Week у комбінезонах з роботами талановитих українських дизайнерів з усього світу від бренду OVERALL. Аби познайомити глядачів з історіями українських сучасних митців – його варто показувати у наших буденних речах. І одяг – одна з них. Тож у вересні чекайте на дивовижну колаборацію світу телебачення, мистецтва та моди», – каже Єгор Гордєєв.

На open call надійшло 282 заявки від молодих митців з України та діаспор з усього світу! У підсумку, було обрано 12 переможців. Їх обрало журі: ведучий 1+1 та продюсер шоу «Твій день» Єгор Гордєєв, український арт-дилер Ігор Абрамович, голова оргкомітету Ukrainian Fashion Week Ірина Данилевська, директорка Департаменту культури Київської міської державної адміністрації Яна Барінова, головна редакторка видання «Українська правда» Севгіль Мусаєва, кураторка та засновниця агенції Tuasho Анна Авєтова та головна редакторка журнала VIVA! Іванна Слабошпицька.

«Митці будуть отримувати роялті з кожної проданої речі. Такий принцип підтримки з захистом авторських прав ми вважаємо найбільш впливовим. Долучитися може будь-хто, просто придбавши річ», – каже засновниця бренду OVERALL Анастасія Браткова.

Серед переможців: одеський дует Франсуази Оз та Богдана Перевертуна, роботи яких вже представлені в експозиції Художнього музею Одеси, рівненська художниця, викладачка та популяризаторка українського етносу Інна Харчук, український стріт-арт художник та мураліст DIMA FATUM, відомий тим, що створив мурал для «Формули 1», а його роботи можна побачити в Німеччині, Італії, Іспанії, ОАЕ, Казахстані та Гриця Ерде (Німеччина), яка створює діджитал-колажі, використовуючи раритетні фото кінця ХІX — початку XX століття та розмальовує їх у візуальному редакторі.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Олімпійська призерка Еліна Світоліна про бронзову нагороду у Токіо, моральний тиск на спортсменів та підтримку рідних і коханого

Після підписання договорів з переможцями конкурсу молодих митців команда бренду розпочне підготовку до модного показу, який відбудеться вже у вересні у рамках 49 сезону Ukrainian Fashion Week. 

«Мені дуже близька тема мистецтва – молодша донька, Марія, серйозно займається малюванням і мріє вступати в художню академію. І я б хотіла, щоб коли вона стане художником, теж знаходила таку підтримку, бо це дуже важливо на початку. Творчість – важка дорога. Ти просто йдеш і багато працюєш – терпляче, наполегливо… А ще ніколи не ходила подіумом, тому залюбки спробую себе як модель, тим більше з такою шляхетною метою – підтримати молодих українських митців», – додає ведуча шоу «Твій день» Ірина Ванникова.

«Як жінка, яка живе в цій країні, як мама двох підлітків, я хочу, щоб мої діти теж носили український одяг і знали українське мистецтво. І якщо вони поширюватимуть його таким способом – мета нашого проєкту буде досягнута», – говорить головна редакторка журналу VIVA! Іванна Слабошпицька.

Новини по темі