Чим прикрасити паску до Великодня 2022: цікаві та незвичні ідеї

Ідеї для прикраси паски: чим прикрасити паску до Великодня 2022
Pexels/Julia Filirovska

Прикраси на паску до Великоднього столу: ідеї на різний смак.

Поділитися:

Незабаром одне з найголовніших православних свят — Великдень. В Україні православну Пасху 2022 святкують 24 квітня, а католицький Великдень святкується на тиждень раніше. Головною стравою та однією з головних традицій православного Великодня є випікання паски — українського обрядового здобного хліба. Зазвичай випікають кілька пасок різних розмірів, інколи навіть для кожного члена родини окрему, і одну велику для всіх. Багато господинь напередодні вагаються, коли пекти паску. Рекомендації вірян: не випікати паски в Страсну п'ятницю. Зазвичай великодній хліб зверху прикрашають або цукровою пудрою, або білковою глазур'ю, проте щороку хочеться змінювати дизайн пасок для різноманіття. Особливо зараз, у часи розв'язаної росією війни, така дрібниця може значно покращити настрій. Можете почитати нестандартні ідеї як прикрасити паску зверху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 рецептів ідеальної випічки на Великдень, яка створить святковий настрій

Є багато ідей, як замінити білкову глазур як зробити її з інших інгредієнтів. Читайте, як зробити глазур на паску.

Чим прикрасити паску: безе і зефір

Такі смаколики ви можете зробити як власноруч, так і придбати в магазині (якщо ви знаходитесь у більш безпечному регіону та у вас стабільно працюють супермаркети). Пірамідки безе у поєднанні із пухким зефіром (або маршмелоу) вийде гарною композицією, особливо якщо додати їстівний барвник. Можете також посипати зверху їстівними блискітками або намистини кондитерської посипки.

чим прикрасити паску зверху ФОТО: zatyshok.net.ua

Чим прикрасити паску: мастика

Кондитерська мастика — це матеріал, який використовують для оформлення тортів та виготовлення їстівних прикрас. З нього, як з пластиліну, можна ліпити різні фігури: словом, придбавши мастику різного кольору, у вас відкривається велике поле для фантазії. Або ви можете придбати вже готові фігурки з мастики, наприклад, курчат, зайчиків, крашанок або навіть надписи з привітаннями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖПоливаний понеділок: коли і де відзначають у 2022 році

чим прикрасити паску зверху ФОТО: zatyshok.net.ua

Чим прикрасити паску: сухофруктами

Сухофрукти часто додають всередину паски та замішують з тістом: це додає виробу більш унікального смаку. Проте сухофрукти — це ще й корисна альтернатива кондитерським виробам! Можете комбінувати горіхи, курагу та родзинки. Як прикрасити паску сухофруктами вирішувати вам, тут воля фантазії та смаку! Проте одну ідею можете розглянути на фото:

чим прикрасити паску зверху ФОТО: Instagram.com/bilous_olha

Чим прикрасити паску: макаруни, печива та пряники

Для декору паски можете використати будь-які улюблені солодощі: наприклад, французькі макаруни, або будь-яке печиво чи пряники.

чим прикрасити паску зверху ФОТО: Instagram.com/masha_kash25

Усе це ви можете як придбати, так і зробити власноруч — для випічки печива та пряників можете використати фігурні формочки. Наприклад, у виді зайчиків, яєць, сердечок чи зірочок.

чим прикрасити паску зверхуФОТО: Instagram/gala_i_kot

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт шоколадної паски на Великдень від Руслана Сенічкіна (відео)

Чим прикрасити паску: свіжі фрукти та ягоди

Така прикраса ніби слугуватиме нагадуванням, що літо вже близько: вийде така собі напівлітня паска. Можна облити готові пасочки глазур'ю, і доки вона не застигла, обсипати верх улюбленими ягодами чи фруктами. Або можна закріпити кілька ягідок по центру, присипавши їх цукровою пудрою. Ще можна нанизати часточки фруктів на шпажки й встромити згори в готові паски.

чим прикрасити паску зверху ФОТО: zatyshok.net.ua

Чим прикрасити паску: шоколадні й карамельні прикраси

Шоколад та карамель — це завжди величезне поле для фантазії. Можете придбати ваші улюблені цукерки або шоколадні батончики (з карамеллю або без) та закріпити їх зверху паски, або можете їх злегка підтопити. Ще один варіант — повністю розтопити шоколад або карамель й полити інші ваші прикраси зверху. 

чим прикрасити паску зверху ФОТО: Instagram.com/masha_kash25

Чим прикрасити паску: свіжі квіти та сухоцвіти

Цей варіант прикраси не їстівний, проте підіймає настрій. Таку пасочку можна, наприклад, подарувати та принести як гостинець до столу іншої господарки. Краще використовувати сухі або злегка підсушені квіти, аби вони не розмочили глазур. Але якщо ви все ж вирішили використати свіжі квіти, то краще брати звичні садові, не польові, адже вони контактуватимуть із харчовим продуктом — щоб уникнути харчового отруєння.

чим прикрасити паску зверху ФОТО: zatyshok.net.ua

Новини по темі