Виноградна дієта

Виноградна дієта

Дієта на винограді дуже ефективна, але вага, втрачена під час виноградної дієти, майже завжди повертається.

Поділитися:

Чудовий спосіб позбутися надмірної ваги – очищення виноградом. Така методика була відома ще в Стародавньому Римі. На цій дієті вам не доведеться страждати від голоду, потрібно лише дотримуватися основних правил.

Дієта на винограді в ідеалі розрахована на споживання 1200 кілокалорій в день та повинна тривати 7 днів. Протягом одного дня дієти можна з'їдати кілограм винограду – це приблизно 700 ккал. А інші 500 ккал можуть дати вам продукти з низьким вмістом жиру.

Однак уникайте газованих напоїв, солі, а також молочних продуктів – вони не поєднуються з виноградом, бо стимулюють процес бродіння і уповільнюють переварювання їжі. Протягом дня необхідно випивати два літри рідини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієта для волосся: Які продукти повернуть блиск і відновлять силу

@komissarov.den

Регулярне споживання винограду нормалізує артеріальний тиск: у гіпертоніків він знижується, а у гіпотоніків, навпаки підвищується. Крім того, у виноградній шкірці багато пектину, який виводить з організму шкідливі шлаки і активізує роботу кишківника.

Переваги виноградної дієти:

1. Виноград пришвидшує обмін речовин, отже, організм швидше звільниться від шлаків і токсинів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як і коли краще їсти фрукти: 5 порад дієтолога

2. Виноград і його кісточки мають властивість виводити токсини, збільшувати швидкість обміну жирних кислот в організмі, омолоджувати клітини.

3. Різні сорти винограду багаті корисними речовинами: комплексом вітамінів групи С, групи А, РР, групи В, мінеральними компонентами - Zn, Ca, P, Fe, Mg, K. Весь цей комплекс речовин зміцнює нервову систему, знижує навантаження на мозок, зміцнює кістки.

Протипоказання:

1. Не рекомендується застосовувати цю дієту людям, що страждають на цукровий діабет, захворювання легень, коліт, виразки та мають інші проблеми шлунково-кишкового тракту, а також не рекомендована вона вагітним і жінкам, які годують.

2. Проблеми сечовидільної системи, схильність до набряків.

3. Чутливість зубів, стоматити, інші проблеми ротової порожнини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Йога для початківців: 6 простих вправ для кожного

Триденна дієта на винограді

Упродовж цих днів треба їсти лише виноград та пити воду. Результат – мінус 3-4 кг. Недолік такого харчування в тому, що почуття голоду вам все-таки не уникнути. В перший день кількість винограду має бути мінімальною – всього півкілограма.

У другій і третій дні – приблизно по два кілограми. Щоб дієта була ефективною, їжте виноград невеликими порціями кілька разів на день. Не забувайте пити воду, адже будь-яка дієта ефективна тільки з хорошим водним балансом в організмі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як полюбити броколі: 5 рецептів для скептиків

Виноградна дієта на 7 днів

Під час цієї системи харчування необхідно багато пити, а також з'їдати по півтора кілограма винограду на добу. В перший день необхідно голодувати. Крім води і чаю не рекомендується їсти навіть виноград.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Півень у вині від Олексія Душки

Якщо таке вам не під силу, можна вибрати простіший варіант подібної дієти. Різниця в тому, що в раціон додається невелика кількість нежирного м'яса або риби, а також крупа. Наприклад, на сніданок можна з’їсти 300 г винограду, в обід – 400 г, а ось під час вечері можна побалувати себе 200 г курки або риби, а також рисом або гречкою. Під час перекусів рекомендують вживати 200 г винограду.

Перед тим як випробувати на собі цю дієту, обов'язково проконсультуйтеся з лікарем.

Новини по темі