Під час благодійного матчу Match for peace #StopWarInUkraine українські артисти закликали застосувати процедуру екстракції для «Азовців»

Під час благодійного матчу Match for peace #StopWarInUkraine українські артисти закликали застосувати процедуру екстракції для «Азовців»

На глядачів чекала серія потужних виступів від українських артистів, які зверталися до міжнародної аудиторії з проханням врятувати місто-герой Маріуполь та застосувати процедуру екстракції для «Азовців».

Поделиться:

У пʼятницю, 13 травня, о 19:00 в столиці Естонії відбувся фінальний матч першої серії Match for peace #StopWarInUkraine київського «Динамо». Суперником у цьому поєдинку на підтримку України став місцевий футбольний клуб «Флора», матч завершився рахунком 3:0 на користь «Динамо».

На глядачів чекала серія потужних виступів від українських артистів, які зверталися до міжнародної аудиторії з проханням врятувати місто-герой Маріуполь та застосувати процедуру екстракції для «Азовців», що третій місяць боронять Батьківщину і знаходяться в підвалах багатостраждальної «Азовсталі».

Футболісти «Динамо» вийшли на матч у футболках з зображенням Богородиці Оранти з Софії Київської. Символічно, адже Маріуполь названо на честь Діви Марії. А ведучі заходу, зірки та гості стадіону одягнули худі та футболки зі світлинами українських героїв, які боронять «Азовсталь» у Маріуполі, серед яких зокрема парамедик полку «Азов» Хасан, Катерина «Пташка», Богдан Кротевич, Ілля Самойленко, Святослав Паламар (Калина), Сергій Волинський (Волина), Денис Прокопенко.

https://1plus1.ua/novyny/malenka-ksenia-reznicka-z-mariupola-zaspivala-razom-z-hristinou-solovij-na-ves-svit

Художній перфоманс, який став особливістю практично кожної благодійної гри «Динамо», цього разу обʼєднав одразу вісьмох різносторонніх артистів з потужною громадською позицією. Подія розпочалася чутливим виступом Олександри Ліщук — мешканки Маріуполя, яка написала щемливу пісню-присвяту «Місто Марії».

Гімн України цього разу виконали два артисти –  лідер гурту «Антитіла», боєць сил територіальної оборони ЗСУ Тарас Тополя, який разом зі своїми побратимами співав з Харкова, та українська реп-виконавиця alyona alyona, що виступила з трибун, де зосередилися тимчасові переселенці з України. 

Також alyona alyona разом з Jerry Heil заспівали авторську «Молитву», яка обʼєднала мільйони українців у спільних переживаннях. 

Уже традиційно, на глядачів чекала «Ой, у лузі червона калина» — легендарна стрілецька пісня, що стала символом українського спротиву, у виконанні alyona alyona, Jerry Heil та Христини Соловій

Неймовірно зворушив виступ Христини Соловій з піснею «Тримай», яку вона виконала в дуеті з 12-річною Ксенією Резницькою — юною співачкою, що народилася та донедавна жила в Маріуполі, поруч з театром, який так безжалісно знищив ворог. 

Після завершення матчу Віра Кекелія, Марта Адамчук і естонська співачка подарували глядачам хіт «Imagine» — культову пісню Джона Леннона, яка є символом пацифізму.

Крім цього, сьогоднішній матч співпав з важливою датою – 95-річчям футбольного клубу «Динамо Київ». Клуб зі славетною історією, традиціями та великими досягненнями було засновано рівно 95 років тому, 13 травня 1927 року.  «Динамо» – найбільш титулований клуб України. Кияни двічі в своїй історії здобували Кубок володарів Кубків та одного разу Суперкубок Європи. 29 разів «Динамо» ставало чемпіоном. Серед знаменитих гравців «Динамо» три володарі Золотого м’яча – Олег Блохін, Ігор Бєланов та Андрій Шевченко. Легендарний тренер Динамо Валерій Лобановський, який помер рівно 20 років тому, вважається одним з найкращих футбольних спеціалістів свого часу. Саме він був тією людиною, яка задала цілий вектор розвитку футбольної науки.

Нагадуємо, усі виручені від продажу квитків гроші, а також донати, які надходитимуть упродовж телевізійної трансляції, будуть спрямовані на вирішення найбільших гуманітарних проблем, що виникли через повномасштабну війну рф в Україні. Зокрема, кошти безпосередньо потраплять на рахунки Міністерства соціальної політики України і підуть на задоволення продовольчих потреб та облаштування місць розміщення біженців та громадян, які у зв’язку з бойовими діями залишили місце свого проживання, забезпечення їх одягом та взуттям, надання ліків та медичних препаратів; забезпечення населення товарами першої необхідності, надання одноразової грошової допомоги, задоволення інших першочергових потреб життєдіяльності людини тощо. 

Ініціатори проєкту Match for peace #StopWarInUkraine — футбольний клуб «Динамо» та один з найбільших медіахолдингів у Східній Європі 1+1 media. Проєкт реалізується за сприяння Міністерства закордонних справ України, Міністерства культури та інформаційної політики України та Міністерства соціальної політики України. Співорганізатором благодійного туру ФК «Динамо» є Максим Радуцький. 

Усі фінансові витрати в межах проєкту покриває футбольний клуб «Динамо Київ».

Новости по теме