Рецепт смачної сочевиці в томатному соусі

Сніданок. Вихідний
У вихідні

Експерт поділився рецептом пряної східної страви з томатами та імбирем.

Поделиться:

Рецепт смачного фалафеля в лаваші від Едуарда НасироваУ програмі «Сніданок. Вихідний» фудблогер та експерт з вегетаріанської кухні Едуард Насиров розповів, як смачно приготувати сочевицю з томатами та імбиром.

Сочевиця – дієтичний продукт, у ній практично відсутні жири, тому вона прекрасно підходить людям, які слідкують за своєю вагою. Також вона містить багато білків, комплекс амінокислот і мінералів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Простий рецепт пісного салату з моркви та апельсина

Ця легка в приготуванні та дуже смачна страва особливо буде до смаку любителям східної кухні.

СОЧЕВИЦЯ З ТОМАТАМИ: Інгредієнти

Сочевиця – 200 г.

Цибуля – 1 шт.

Помідор – 3-4 шт.

Часник – 2-3 зубки

Вершки – 120 мл.

Оливкова олія – 3-4 ст. л.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пісна італійська паста з томатним соусом за рецептом Едуарда Насирова

Перець чилі – 1 шт.

Куркума – 1 ч. л.

Каррі – 1 ч. л.

Шматочок імбиру, сіль і перець за смаком.

СОЧЕВИЦЯ: ПРИГОТУВАННЯ

  1. Поставити сочевицю варитися на 15-20 хвилин.
  2. Часник, цибулю та перець чилі дрібно нашаткувати.
  3. Імбир почистити та натерти на терці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оригінальний рецепт запеченої в беконі курки від Руслана Сенічкіна

  1. Усі нашатковані овочі вкинути на гарячу пательню. Додати трохи олії. Підсмажити до золотистого кольору.
  2. На томатах зробити невеликі надрізи та залити окропом.

Через 2-3 хвилини можна зливати воду з помідорів, - каже Едуард Насиров.

  1. Готові томати очистити від шкірки та нарізати кубиками.
  2. Нарізані помідори вкинути до овочів на пательню, додати прянощі. Усе ретельно перемішати та тушкувати ще 10-15 хвилин.
  3. Дрібно нашаткувати зелень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Простий рецепт шоколадного печива з апельсином від Едуарда Насирова

  1. Варену сочевицю вкинути до томатного соусу, влити вершки та усе ретельно перемішати.

Якщо ви дотримується посту, можна використовувати кокосові вершки, - підказує кулінар.

Готову страву потрібно посипати зеленню і подавати гарячою.

Нагадаємо, нещодавно Едуард Насиров розповів, як оригінально посмажити яйця.

Новости по теме