10 порад, як запобігти дитячому ожирінню

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Дієтолог дала поради батькам, щоб запобігти виникненню дитячого ожиріння.

Поделиться:

Дієтолог Галина Незговорова у програмі Сніданок з 1+1 розповіла, що за статистикою 10% дітей в Україні мають надлишкову вагу, а 6% - ожиріння. Переважно від батьків залежить раціон харчування дитини, тому слід серйозно ставитися до того, що, де, коли і як часто їсть ваша малеча.

Найчастіше причинами виникнення ожиріння у дітей є спадковість, нераціональне харчування, відсутність фізичного навантаження та приймання їжі біля телевізору.

Як наслідок, їжа не засвоюється, сповільнюється обмін речовин в організмі. Діти із зайвою вагою, мають імовірність виникнення цукрового діабету, бронхіальної астми та гіпертонії. Окрім того, в ранньому віці виникають комплекси, що з часом переростають у справжні психологічні проблеми.

via GIPHY

Поради батькам, щоб запобігти виникненню ожиріння у дитини:

  1. Слідкуйте, щоб дитина не була голодною. Краще їсти 4-5 разів на день невеличкими порціями.

  2. Перетворіть прийоми їжі у цікавий культ: дозвольте дитині придбати незвичайний ланч бокс, особистий посуд. Кожен обід перетвориться на цікавий для малечі процес.

  3. Замініть смажену їжу відвареною або тушкованою.

  4. Будьте прикладом. Діти - відзеркалення поведінки та звичок своїх батьків. Слідкуйте за раціоном та розповідайте про правильне харчування.

  5. Готуйте вдома. Не обов'язково перетворюватися у шеф-кухаря і жити біля плити. Готуйте прості малокалорійні страви, відмовтеся від напівфабрикатів.

  6. Фантазуйте з їжею, перетворіть звичайний омлет на усміхнене обличчя, а варене яйце з помідором на мухомор.

  7. Запровадьте традицію вечеряти в родинному колі. Таким чином ви контролюватимете, що і коли їсть ваша дитина. А спільні прийоми їжі зроблять вашу родину ще ближчою.

  8. Не змушуйте дитину доїдати.

  9. Мінімізуйте вживання фаст-фуду, чіпсів та попкорну.

  10. Кондитерські вироби замініть сухофруктами, медом, корисними солодощами домашнього приготування.

 

Новости по теме