3 корисні сніданки, які смакують усім

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Які сніданки сприяють схудненню, і чому їх не можна пропускати?

Поделиться:

Сніданок - найважливіша частина прийому їжі. Саме під час сніданку організм людини насичується необхідними вітамінами, енергією та гарним настроєм на весь день. Як приготувати низькокалорійний та поживний сніданок - розповіла дієтолог Лора Філіппова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 ідей для корисних перекусів

«Проста склянка води вранці здатна втричі пришвидшити метаболізм. Протягом сну ваш організм втратив багато води, і вранці цей запас потрібно поповнити. Всі реакції в нашому організмі відбуваються у воді», - розповідає експерт. 

СНІДАНОК НА ОСНОВІ КАШІ 

Будь-який вид каші (близько 100 ккал), салат із сезонних овочів (105 ккал) та кілька шматочків твердого сиру (135 ккал) - чудовий варіант для легкого та корисного сніданку. Твердий сир можна замінити на шматочок риби. 

Вранці часто зовсім не хочеться їсти, а це тому що ви багато з’їли на ніч. Багато їжі ввечері - відсутність апетиту вранці. 

СНІДАНОК НА ОСНОВІ ЯЄЦЬ

Приготуйте смачний омлет з томатами і шпинатом (200 ккал) та смакуйте його із шматочком цільнозернового хліба (44 ккал). Не лякайтеся поганого холестерину в яйцях, адже тут він корисний. Поганий холестирин міститься у солодкому. 

Вранці наш метаболізм на 30% швидший, аніж ввечері. Тому люди, які їдять поживний сніданок та легку вечерю, худнуть у два рази легше. 

СНІДАНОК НА ОСНОВІ СИРУ

Смакуйте смачними сирниками (200 ккал) із сметаною (32 ккал) та печеним яблуком (80 ккал) на сніданок. Обирайте сир для сирників середньої жирності - близько 5%. Не кладіть багато цукру та борошна. Смажте сирники на невеликій кількості олії, а ще краще - випікайте їх у печі. 

Не поєднуйте декілька варіантів сніданків в один. Нехай сніданок стане смачним ранковим ритуалом і заряджає вас енергією та бадьорістю. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сухі сніданки: Корисно чи ні?

Новости по теме