5 продуктів харчування, що здатні подовжити вашу молодість

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Дізнайтеся, яка їжа здатна запобігти ранньому старінню

Поделиться:

Подовжують молодість та зміцнюють здоров’я - це найголовніші властивості антиоксидантів, що містяться у певних продуктах харчування. Саме антиоксиданти здатні захистити від атаки шкідливих речовин.

Антиоксиданти - це вітаміни Е, С, А, а також мінерали - селен, мідь, марганець, цинк, хром та інші. Вони перешкоджають старінню шкіри, зміцнюють імунітет, зменшують рівень холестирину в крові та підвищують стійкість до стресу.  

1. Овочі та фрукти.  Вони містять найбільшу кількість антиоксидантів. Особливо багатими на ці корисні речовини є цитрусові, слива, груша, квасоля.Перець якого кольору вважається найкориснішим

2. Зелень. Особливо високий вміст антиоксидантів має шпинат. Крім того, він має у своєму складі малу кількість калорій та великий вміст поживних речовин. Вживаючи шпинат, можете не хвилюватись про свою фігуру. Шпинат нормалізує роботу сечової і травної систем. 

3. Шоколад. Чорний шоколад Як вибирати справжні йогурт, морозиво та кефір: Поради Олексія Душки- це не лише смачно, а й корисно для нашого організму. Антиоксидант поліфенол, який міститься у його складі, здатний боротися з хронічним запаленням тканин, а також зменшує кількість уражених клітин в організмі людини. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно обирати шоколад та цукерки: Поради Олексія Душки

4. Горіхи. Мигдаль, кашью, фісташки, фундук, волоський та бразильський горіхи багаті антиоксидантами. Вони захищають наш оганізм від клітинних ушкоджень, спровокованих серцевими захворюваннями, раком або передчасним старінням.8 правил вживання горіхів, про які знає не кожен

5. Прянощі. Куркума, кориця, гвоздика - джерело антиоксидантів. Щоденне вживання 1 ч. л. кориці знижує рівень цукру в крові. Гвоздика - це сильний антисептик, а також її рекомендують використовувати для ароматерапії. Головною цінністю вживання куркуми вважається її здатність протистояти раку шкіри. 

Антиоксиданти здатні нейтралізувати шкідливу дію вільних радикалів - головного ворога клітин людини. Радикали потрапляють в організм людини внаслідок перетравлення їжі, а також під впливом сонячних променів. 

Ці шкідливі речовини можуть спровокувати появу серйозних захворювань, зокрема рак, атеросклероз судин, варикоз, хворобу Паркенсона та Альцгеймера, катаракту та навіть депресію. 

Споживайте корисну їжу і залишайтеся здоровими. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обирати якісні снеки і не гладшати

Новости по теме