Де ховається цукор, і як знизити його вживання

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Дієтолог розвінчує міфи про цукрозамінники.

Поделиться:

Дієтолог Олександр Кущ розповів про добову норму цукру в раціоні дорослої людини, про продукти з підвищеним вмістом цукру, а також про їжу, яка містить так званий «прихований» цукор. Яку шкоду несуть із собою солодкі газовані напої, та які існують міфи щодо вживання цукрозамінників - читайте далі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що буде, якщо повністю відмовитись від цукру і солі

Надлишок цукру в організмі сприяє ожирінню, постійній втомі та навіть цукровому діабету. 

1. Відмовитись від вживання цукру у чистому вигляді. Доросла людина повинна їсти не більше 25-30 г цукру на добу. Прихований цукор міститься у будь-яких газованих напоях, продуктах, що містять вуглеводи: крупи, овочі, фрукти, а також цільнозерновому хлібі, йогурті, кетчупі, мюслях, ковбачі та сосисках.

«Багато хто вважає, що гречана каша - дієтичний продукт. Однак у її складі міститься настільки велика кількість крохмалю, що за калорійністю її можна порівняти з картоплею», - зауважує дієтолог.  

2. Обмежити вживання солодощів та сухофруктів. До продуктів, вживання яких потрібно обмежити, також відносяться білий хліб, картопля, макарони та пластівці. 

Дітям слід відмовитись від вживання чистого цукру, солодких напоїв, соків і отримувати цукор природнім шляхом - із круп, фруктів та овочів. 

3. Зважувати порції їжі. Дієтолог стверджує, що цукрозамінники не здатні покращити ситуацію і позитивно впливати на організм людини. Наш організм все одно рефлекторно реагує на солодкі продукти. Оптимальніший варіант - їсти правильними порціями, зважувати їжу і відмовитись від фастфудів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 надсмачних рецептів солодощів без цукру

Новости по теме