Поради експерта: Як вибрати якісні сосиски

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Читайте, на що варто звертати увагу при покупці сосисок та які з них найкорисніші для організму людини.

Поделиться:

У програмі «Сніданок з 1+1» експерт з харчових технологій Лариса Баль-Прилипко розповіла, за якими критеріями потрібно вибирати сосиски та сардельки, щоб вони були безпечними для вживання.

Читайте також: 3 правила, як вибрати свіже м'ясо для шашлика.

Соски чи сардельки – один із найпростіших варіантів сніданку. Існує безліч різновидів цього продукту як для дорослих, так і для дітей. Здебільшого покупці при виборі сосисок орієнтуються на ціну та марку м’ясного виробу, проте більшість фахівців впевнені, що  бренд - не те, на що варто звертати увагу в першу чергу.

ЯК ВИБИРАТИ СОСИСКИ

  1. Звернути увагу на умови зберігання

Сосиски – це той продукт, який завжди має бути свіжим, адже вони зроблені з м’яса. Це означає, що вони мають зберігатися в холодильнику і мати обмеження  термінів придатності.

Ні в якому разі не можна купувати сосиски з рук або в місцях стихійної торгівлі, - каже експерт з харчових технологій.

  1. Перевірити пакування

При купівлі сосисок чи сардельок краще надавати перевагу заводському пакуванню, адже на ньому можна знайти всю необхідну інформацію про виріб.

Також варто звернути увагу на оболонку м’ясного продукту. Вона може бути натуральна або синтетична.

Оболонка впливає на термін зберігання. Якісна сосиска в натуральній оболонці має термін зберігання 48 годин. Сосиски в ненатуральній плівці лежатимуть довго тільки у вакуумному пакуванні, - зазначає Лариса Баль-Прилипко.

Читайте також: 3 поради від Олексія Душки, як вибрати якісні макарони.

  1. Подивитися склад продукту.

Склад сосисок – один із найголовніших критеріїв вибору цього продукту. На першому місці на маркуванні має стояти той інгредієнт, якого найбільше у виробі.

В ідеалі до складу сосиски чи сардельки мають входити м'ясо, сало, цукор, сіль спеції та нітрит натрію, який відповідає за рожевий колір. Також інколи додають субпродукти, яйця, вершки чи сир.

У вищому ґатунку сосисок до складу мають входити 100% натуральні продукти. У першому ґатунку  їх кількість має бути 70%, - переконує Лариса Баль-Прилипко.

ОСОБЛИВОСТІ ДИТЯЧИХ СОСИСОК

Для дітей існує спеціальна група м’ясних сосисок. У них не має бути перцю чи інших смакових домішок.

Колір виробу має бути блідо-рожевим інколи навіть сіруватим, внаслідок зменшення кількості  нітриту натрію(Е250), - запевняє експерт.

Аромат у цього продукту має бути ніжний , особливо в дитячому варіанті. Він має бути притаманний м’ясній сировині.

Пам’ятайте, для  приготування сосисок їх достатньо трохи підігріти у кип’яченій воді, оскільки вони вже попередньо є вареними, - наголошує Лариса Баль-Прилипко.

Нагадаємо. не так давно на сайті 1+1 розповіли, як обрати якісне м'ясо без антибіотиків і барвників.

Новости по теме