«Я не буду казати, що це був геніальний номер від нас. А от пісня – вона насправді геніальна» : про підготовку номера для Kalush Orchestra розповів режисер Олексій Гончаренко у «Сніданку з 1+1»

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
«Я не буду казати, що це був геніальний номер від нас. А от пісня – вона насправді геніальна» : у «Сніданку з 1+1» Олексій Гончаренко розповів про підготовку номера для Kalush Orchestra та перші емоції після перемоги гурту на Євробаченні

Режисер вважає, що, в першу чергу, перемогу Україні принесла дуже хітова пісня, а не номер, який особисто він вважає професійно зробленим, але не геніальним.

Поділитися:

Ексклюзивно до «Сніданку з 1+1» завітав режисер Олексій Гончаренко. Саме він є генеральним продюсером компанії Friends Production, яка створювала телевізійну версію українського Нацвідбору-2022 та переможний номер на конкурсі "Євробачення 2022" для Kalush Orchestra. Режисер особисто з представниками України був у Турині та безмежно радів перемозі України. Говорить, що не дивлячись на багаторічний досвід створення телевізійних програм, сам повівся на інтригу під час оголошення балів.

«Я цього разу сам став жертвою телевізійних інтриг. Коли було оголошення балів від журі, я забув, що ще мають бути бали від глядачів, тому ми вже засмутились трохи. За кулісами поруч сиділи шведи та британці, останні вже потирали руки, розуміючи, що майже перемогли. Потім почали оголошувати бали глядачів, камери стали активно знімати українську делегацію та навіть нас за лаштунками, щоб засняти переможні емоції. Ми були неймовірно раді», — розповів Гончаренко.

Олексій Гончаренко

Над номером гурту на Євробаченні-2022 працювали два постановники: Максим Постюк та Олексій Жембровський. Кінець номера Kalush Orchestra викликав бурю емоцій у соцмережах, оскільки користувачі побачили у заключному кадрі прапор Донеччини. Чи було це насправді – Гончаренко відповів доволі неоднозначно: «якщо подобається – то так було задумано, а якщо ні – то це сталось випадково».

Режисер вважає, що, в першу чергу, перемогу Україні принесла дуже хітова пісня, а не номер, який особисто він вважає професійно зробленим, але не геніальним.

«Я не буду казати, що це був геніальний номер від нас. А от пісня – вона насправді геніальна. Тому що її співали всі. Її дуже легко повторити. Вона хітова та, як кажуть музичні експерти, має хук. Це те, що влізає в голову і викинути це вже неможливо. І це народжений хіт, штучно його зробити – дуже важко», – коментує Гончаренко.

Гончаренко

Щодо заяви лідера гурту Олега Псюка зі сцени конкурсу про «Азовсталь», режисер коментує, що це була ідея самого Олега, і звісно українська делегація з хвилюванням чекала заяви організаторів «Євробачення», адже це могло стати причиною дискваліфікації країни. Проте цю заяву розцінили як гуманітарний заклик.

Якщо згадати, то особисте спілкування Олексія Гончаренка та Kalush Orchestra почалось зі скандалу на Нацвідборі, коли гурт звинувачував організаторів у фальсифікації голосів. За словами режисера, налагодження стосунків під час підготовки номера для Євробачення було складним, проте він на хлопців не в образі, адже вони таким чином виборювали своє право представити Україну та просили показати голоси глядачів, за якими вони перемогли, як і було сказано під час прямого ефіру Нацвідбору в лютому. Підготовка номера була у Львові вже після повномасштабного вторгнення, тому увесь негатив був залишений у минулому задля підготовки гарної постановки.

А от щодо скандалу з Аліною Паш, яка не змогла довести, що їздила до анексованого Криму через український кордон, та була дискваліфікована організаторами Нацвідбору, не дивлячись на перемогу, Гончаренко прокоментував: «Аліні не вистачило сміливості сказати так, як воно було. І ця гра спрацювала 100% проти неї».

Щодня на глядачів «Сніданку з 1+1» очікують оперативні новини, поради від профільних спеціалістів, включення зірок та українців, які роблять усе задля перемоги України. Не пропустіть щодня проєкт з  07:00 до 10:00, а у вихідні – з 8:00 до 10:00 на телеканалах ТЕТ і 2+2, а також на YouTube.

Новини по темі