Чому печиво може бути небезпечним для здоров'я: пояснення Костянтина Грубича у "Сніданку з 1+1"

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як обрати якісне печиво: 6 порад експерта
Unsplash

У "Сніданку з 1+1" Костянтин Грубич розповів, як обрати якісне печиво.

Поділитися:

Печиво, яке спричиняє параліч та має нейротоксичну дію — про такі випадки в Україні стало нещодавно відомо. Чи справді такий простий смаколик може бути небезпечним? А, може, ці історії є простими жахалками? У "Сніданку з 1+1"який виходить у будні з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube,  Костянтин Грубич розповів більше про потенційну небезпеку від надмірного споживання печива.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи небезпечний фермерський лосось: 5 ознак якісної риби від Костянтина Грубича

Види печива згідно ДСТУ 3781-98

  • цукрове
  • затяжне (крекери, галети)
  • здобне (пісочне, збивне, сухарики, горіхове)
  • перешароване начинкою
  • діабетичне

Чи може печиво бути небезпечним

"Коли ми зловживаємо печивом, це одночасно велике навантаження на кишково-шлунковий тракт, і нестабільна нервова система. Інколи такі продукти можуть бути, але хай це буде мінімальна кількість", — зазначає дієтологиня Софія Шпак.

Печиво

Фото: Unsplash.com

На що звертати увагу при виборі печива

  1. Масове виробництво часто означає використання дешевої сировини, подекуди навіть неякісного кормового борошна.
  2. За рекомендацією ВООЗ, добова норма цукру  — 25 г. У печиві надлишок цієї складової.
  3. Перешароване печиво приваблює смаком та різноманітністю, проте варто пам'ятати, що додаткові смаки означають велику кількість складових емульгаторів, стабілізаторів, консервантів та барвників.
  4. Допустима норма жирів — 20 г на день. Для приготування печива використовують насичені жири (масло, кокосова пальмова олія).
  5. Найбільша небезпека полягає у трансжирах (кокосова та пальмова олії). Вони подовжують термін придатності у дешевому печиві.
  6. Чим менший склад, тим краще печиво.

Дивіться "Сніданок з 1+1" по будням з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube, а також "Сніданок. Вихідний" у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

"Сніданок з 1+1" в соцмережах:

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі