Чи справді гострий перець подовжує життя: відповіли у "Сніданку з 1+1"

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Про користь гострої їжі, та чому гостреньке варто їсти навіть дітям, розповіли у "Сніданку з 1+1".

Поділитися:

Гострий перець продовжує тривалість життя — такого висновку дійшли американські вчені. Чи справді гострі продукти сприяють здоров'ю? Разом з лікаркою Наталією Самойленко у цьому питанні розбиралися у  "Сніданку з 1+1"що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна" та на YouTube.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим небезпечний дефіцит вітамінів восени та взимку: симптоми та поради лікаря

Чим корисний гострий перець

У гострих перцях, таки як чилі, халапеньйо чи каєнський, міститься корисна сполука капсаїцин. Про його дію лікар-дієтолог та ендокринолог Наталія Самойленко говорить так:

"Капсаїцин впливає на здоров' серцево-судинної системи, зменшує ризики багатьох захворювань, знижує рівень холестерину.  Сполука запобігає тромбоутворенню, що зменшує ймовірність таких хвороб як інсульт".

Перці багаті на корисні сполуки та вітаміни не лише у свіжому вигляді, а й як сушені плоди. Навіть гранульовані порошки з овочу мають оздоровчу дію. Корисними є і гострі спеції — вони покращують мікроциркуляцію в організмі.

Перець

Фото: Unsplash

Чи можна дітям їсте гостре

Дієтологиня зазначає, що через позитивний вплив гострої їжі на здоров'я її треба їсти змалечку. До того ж дитячий вік — найсприятливіший для звикання до нових смаків. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проблема переїдання під час холодів: як правильно харчуватися восени (поради дієтологині)

Кому не можна гострі страви

Краще утриматися від гостренького, якщо у вас:

► подразнення слизової оболонки;

► загострення хвороб шлунково-кишкового тракту.

"Сніданок" у соцмережах:

Новини по темі