Чи справді гострий перець подовжує життя: відповіли у "Сніданку з 1+1"
Про користь гострої їжі, та чому гостреньке варто їсти навіть дітям, розповіли у "Сніданку з 1+1".
Гострий перець продовжує тривалість життя — такого висновку дійшли американські вчені. Чи справді гострі продукти сприяють здоров'ю? Разом з лікаркою Наталією Самойленко у цьому питанні розбиралися у "Сніданку з 1+1", що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна" та на YouTube.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим небезпечний дефіцит вітамінів восени та взимку: симптоми та поради лікаря
Чим корисний гострий перець
У гострих перцях, таки як чилі, халапеньйо чи каєнський, міститься корисна сполука капсаїцин. Про його дію лікар-дієтолог та ендокринолог Наталія Самойленко говорить так:
"Капсаїцин впливає на здоров' серцево-судинної системи, зменшує ризики багатьох захворювань, знижує рівень холестерину. Сполука запобігає тромбоутворенню, що зменшує ймовірність таких хвороб як інсульт".
Перці багаті на корисні сполуки та вітаміни не лише у свіжому вигляді, а й як сушені плоди. Навіть гранульовані порошки з овочу мають оздоровчу дію. Корисними є і гострі спеції — вони покращують мікроциркуляцію в організмі.
Фото: Unsplash
Чи можна дітям їсте гостре
Дієтологиня зазначає, що через позитивний вплив гострої їжі на здоров'я її треба їсти змалечку. До того ж дитячий вік — найсприятливіший для звикання до нових смаків.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проблема переїдання під час холодів: як правильно харчуватися восени (поради дієтологині)
Кому не можна гострі страви
Краще утриматися від гостренького, якщо у вас:
► подразнення слизової оболонки;
► загострення хвороб шлунково-кишкового тракту.
"Сніданок" у соцмережах: