«Ми дуже сподіваємося на ЗСУ і на те, що Херсон залишиться в Україні назавжди», – яка ситуація в окупованому місті (включення у «Сніданку з 1+1»)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
«Вони хочуть, щоб Херсон нахилився перед ними, але це навряд чи це буде», – яка ситуація в окупованому місті (включення у «Сніданку з 1+1»)
Instagram/opory.junior

Що відбувається зараз в окупованому Херсоні, які настрої місцевих мешканців? На зв'язку зі "Сніданком з 1+1" місцева жителька.

Поділитися:

Яка зараз ситуація в окупованому Херсоні? На телефонному зв'язку зі "Сніданком з 1+1" про це розповіла місцева мешканка Оксана. Жінка розповідає, що незодавно 2 доби поспіль у місті зовсім не було ні зв'язку, ні інтернету, а зараз вже зв'язок з'явився, спілкуватися можна. Про це повідомив і міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, який у телеграмі написав, що "на Херсонщині відновили український мобільний зв'язок та повернули Інтернет". Оксана каже:

"Не було ні інтернету, ні зв'язку, лише телебачення. Але у нас зараз російське телебачення, на жаль".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 36 годин шляху та 30 ворожих блок-постів: житель Херсона у «Щоденниках війни» розповів, чому все ж наважився покинути рідне місто

Яка ж взагалі ситуація в місті? Що місцеві можуть розповісти про плани щодо проведення так званого референдуму щодо створення так званої ХНР. Оксана про це каже коротко:

"Референдум їм не вдалося зробити".

Це і не дивно, адже окупанти не мають підтримки місцевих мешканців. Жителі Херсона на початку окупації провели багатолюдні мітинги з гаслом про те, що "Херсон – це Україна".

Зараз мітинги проводити стало вже дуже небезпечно, проте настрої в місті не змінилися. Російські рублі у Херсоні та області теж не вдалося ввести. Оксана розповідає:

"У Херсоні зараз гривні".

Але продукти і ліки, на жаль, завозять до міста переважно з Криму. З українських територій у Херсон окупанти не пропускають гуманітарну допомогу. Також Оксана із вдячінстю говорить, що селяни з навколишніх сіл привозять у місто свої продукти, і це дуже допомагає місцевим мешканцям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Те, що хочуть зробити росіяни на нашій землі та те, що у них вдається зробити — це дві великі різниці", — мешканка окупованої Херсонщини зв'язалася зі "Сніданком з 1+1" та розповіла про життя там

Про те, що окупанти ще роблять у Херсоні, Оксана повідомила:

"Кажуть, що Херсон збираються відключити від Facebook та Instagram. Також крадуть і вивозять в Крим зерно, ранні овочі. Елеватори обчистили".

Про настрої місцевих мешканців, які продовжують залишатися в Херсоні, Оксана розповідає:

"Окупанти хочуть, щоб Херсон нахилився перед ними, але навряд чи це буде. Ми дуже сподіваємось на ЗСУ і на нашу Україну, що Херсон залишиться в Україні назавжди".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Будинок – це дурниці…Всі думки зараз про мою Херсонщину»: ексклюзивно у «Сніданок. Онлайн» Ігор Кондратюк прокоментував обстріл окупантами його будинку під Києвом

Дивіться відео "Сніданку з 1+1": прямий зв'язок із Херсоном, як живуть на окупованій території:

Новини по темі