Швидко схуднути до Нового року: чи це реально і безпечно та які дієти насправді ефективні (коментує лікар-дієтолог)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Яка дієта насправді ефективна перед новорічними святами?

Поділитися:

Підготовку до Нового року вже розпочато. І якщо ви вже обрали новорічні іграшки та гірлянди, саме час подумати про те, у чому зустрічати Новий рік. Зазвичай, на цьому етапі і виникають думки про схуднення та підготовку власного тіла до свята. У «Сніданку з 1+1» спробували розібратись, чи реально за три тижні втратити 10 кілограмів швидко без шкоди для здоров’я.

Мережу заполонила реклама курсів схуднення, де обіцяють втрату 8-10, а то й більше кілограм до Нового року. Чи реальне таке кардинальне схуднення всього за декілька тижнів, навіть із просто правильним харчуванням, розповідає лікар-дієтолог, гастроентеролог Марта Лісевич:

«Це не можливо, якщо дівчина вагою 65 кг хоче схуднути на 5 кг за місяць. Це для неї занадто висока швидкість».

Якщо навіть при вазі 70-80-90 кг є бажання схуднути на 10 кг за місяць, не кажучи вже про 2-3 тижні, можна навпаки погладшати, каже лікар-дієтолог Марта Лісевич:

«Є так званий ефект йо-йо: відкат ваги назад. Якщо людина голодувала і скинула 10 кг за місяць, потім буде відкат +10 і ще зверху».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як схуднути після гормонального збою: причини порушень, симптоми та поради по харчуванню (розказує гінеколог-ендокринолог)

Крім того, у більшості челенджів швидкого схуднення меню під копірку однакове для всіх. Так дієтологія не працює:

«Дійсно, таке схуднення не підходить для всіх. Перед тим, як починати якісь кардинальні зміни зі своєю зовнішністю, бажано піти до лікаря, те потрібно здати певні аналізи, які підібрані для вас індивідуально».

дієти наслідки фото

Марта Лісевич пояснює, на скільки максимально можна схуднути до Нового року і за яких умов:

«Максимальна цифра – це 4 кг. І то, це якщо є зайва вода, набряки».

Коктейлі для схуднення лікар взагалі називає нісенітницею, однак, челенджі – це не завжди зло. Їх просто потрібно правильно обирати. Найперше: жодних казок про раптом зниклі 10 кг, жодних днів на соках чи моно-дієт. Лише збалансований раціон і нормальні порції: для жінок – 200-300 грамів готової їжі, для чоловіків – 400 г. Сам челендж має бути мотивацією для здорового схуднення серед однодумців.

Як одягтися на новорічний корпоратив: дивіться поради від Андре Тана:

Новини по темі