Актор та учасник "Танців з зірками" Олексій Суровцев розповів у "Сніданку з 1+1" як рятує тварин, покинутих під час війни

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Олексій Суровцев розповів, як рятує покинутих під час війни тварин
Instagram/surovtsev.alexei

Як йому прийшла ця ідея та як саме він рятує улюбленців?

Поділитися:

Актор та учасник "Танців з зірками" Олексій Суровцев щодня вирушає в дорогу, попри бомбардування та обстріли, адже обрав для себе особливе завдання: рятувати життя покинутих тварин під час війни, яку розпочала росія проти України. В ефірі "Сніданку з 1+1" зізнається: взятися за цю справу його спонукали власні улюбленці.

У мене два прекрасних коти, і саме вони мене наштовхнули на думку, аби займатися порятунком тварин. Коли розпочалася війна, я був на відпочинку, за моїми котами слідкувала сусідка. Тоді я зрозумів, що останнє, що згадає сусідка, коли прилетить щось у будинок — це про моїх котів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тварини від часи війни: плачевна ситуація в зоопарках та допомога зоопатруля

Історію першого врятованого кота Олексій не може згадувати без сліз:

Я десь побачив оголошення, що на мосту в Романівці, у кузові машини, у валізі, зачинено кіт 4 дні без води та їжі. Це було не надто далеко від мого будинку, і я вирішив піти туди. Там справді був гарний кіт. Я його забрав, погодував і передав хазяйці.

Про цей випадок актор розповів своїм підписникам у соцмережах, і у відповідь отримав безліч повідомлень від господарів із проханням врятувати їхніх тваринок. Олексій зазначив, що йому надходять тисячі повідомлень, і це всього лише на одне містечко Ірпінь. 

Нині актор розгорнув цілу спецоперацію з порятунку тварин, яку назвав "бородатою котомамцею": чоловік знаходить чотирилапих у покинутих заблокованих будинках і квартирах, годує їх та поїть.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тварини в умовах війни: правила вивезення тварин закордон та перевезення всередині країни

Олексій каже: найважче для нього в цій справі геть не поїздки по Ірпеню, який без кінця обстрілюють окупанти.

Найважче — це заходити у квартиру та бачити перелякані, зраджені та вірні очі. Було декілька котів у дуже поганому стані. Вони просиділи 3-4 тижні без їжі та води, я їх відгодовував.

Скільки тваринок наразі врятовано актор не знає. Лише скромно зазначає, що їх вже понад пів сотні. І не лише коти й собаки: Суровцев вже рятував папуг, морських свинок, хом'яків, шиншил, черепах тощо. Саме тому він вирішив організувати прихисток для тварин. Зараз, на жаль, Олексій не може дібратися Ірпеня: чекає 7-го квітня. Шкода, адже за підрахунком актора за ці дні він міг би врятувати до 30-40 тварин. Проте 7 квітня "бородата котомамця" знову вирушить на порятунок пухнастиків, адже їм, крім нього, більше нема на кого очікувати. 

Новини по темі