Як створювали триб'ют-номер в пам'ять про Григорія Чапкіса, легендарного танцівника та хореографа, суддю "Танців з зірками"

Танці з зірками
Як створювали триб'ют-номер в пам'ять про  Григорія Чапкіса, легендарного танцівника та хореографа, суддю "Танців з зірками"

В третьому ефірі шоу "Танці з зірками" особливий номер: виступ з посвятою людині, життя якої асоціювалося зі словом "танець".

Поділитися:

Григорій Миколайович Чапкіс пішов з життя 13 червня. Легенді українського танцю йшов 92-гий рік, проте знаменитий хореограф ніколи не звертав увагу на таку умовність, як вік і був для багатьох прикладом незламної жаги до життя та молодечого запалу. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖНовий суддя шоу «Танці з зірками» Макс Чмерковский: «Григорій Чапкіс – приклад, на який варто рівнятися»

Григорій Чапкіс танцював з дитинства, а професійну кар'єру розпочав у 16 років. Довгий час (близько 26 років) артист виступав у складі Державного ансамблю танцю УРСР під керуванням Павла Вірського, з яким мав близько 70 гастрольних закордонних поїздок. В 1988-1990 роках жив у Італії. Григорій Чапкіс був декілька разів суддею шоу "Танці з зірками": у 2006-2007 роках та в 2019-2020 роках.  Дивіться, як знаменитий хореограф ще у минулому році танцював самбу:

В 2021 році Григорій Миколайович знову з'явиться на паркеті "Танців з зірками", проте вже як символ шоу. До спеціального номеру-триб'юту готувалися ретельно та заздалегідь — вперше в ефірі "Танців з зірками" творці шоу за допомогою технологій створять доповнену реальність, даючи змогу глядачам знову візуально насолодитися вправними рухами маєстро на головному паркеті країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖГригорій Чапкіс пішов з життя, але не з пам'яті: переглядаємо виступи маєстро у шоу «Танці з зірками» (ВІДЕО)

Чапкіс

КОМАНДА ШОУ "ТАНЦІ З ЗІРКАМИ" ПРО ТЕ, ЯК СТВОРЮВАВСЯ НОМЕР-ТРИБ'ЮТ:

Володимир Завадюк, продюсер Big Entertainment Shows:
— Ідея цього номера народилася задовго до початку сезону. Номер-триб'ют ми хотіли зробити в ефірі «Рік, який змінив наше життя», тому що цей рік змінив життя нашого проекту. І ми вирішили не просто зробити танцювальний номер, а поєднати його з інноваціями, тому що Григорій Миколайович, не дивлячись на свій елегантний вік, був дуже сучасною людиною — відкритим до всього нового. Саме тому глядач побачить щось інноваційне для нашого ринку і для нашої країни, а саме: певну голограму Григорія Миколайовича, який таким чином з'явиться на паркеті в останній раз.

Наша ідея увійшла в стадію розробки ще до початку старту проекту, тому що це великий процес, що вимагає залучення наших дизайнерів, конкретно Миколи Алтухова як головного дизайнера каналу, маркетологів, сценаристів і хореографів, тобто більшої частини всієї команди.

Завадюк фото

Для мене цей номер про те, що ніколи не пізно танцювати. Танець в будь-якому віці змінює ваше життя, тому що змінює ваші емоції і ваше тіло. Також цей номер про те, що ніколи не потрібно боятися жити на повну і насолоджуватися життям. У будь-якому віці все може тільки починатися. Це те, що своїм прикладом все життя демонстрував Григорій Миколайович.

Микола Алтухов, керівник відділу дизайну  1+1:
— Наше завдання полягало в тому, щоб в ефірі з'явився образ Григорія Чапкіса, якого з нами, на жаль, уже немає. Свою роботу ми почали з того, що вибрали кращий відеофрагмент з минулого сезону тривалістю 8-10 секунд і покадрово його вирізали, щоб імплементувати в ефірне відео.

У цьому фрагменті крута хореографія і виразні емоції —ми побачимо Чапкіса саме таким, яким ми його знали і любили. Це важливо для всієї команди, тому що Григорій Чапкіс зробив великий внесок в шоу «Танці з зірками».

Складність цього процесу полягає саме в великому обсязі покадровой обробки. Це скрупульозна ручна робота. Отримані кадри ми обрамляемо красивою підсвічуванням для входу і виходу з ефірного відео. Силует «магічно» проявляється, а потім розчиняється на дрібні світлові частинки. До ефіру ми з режисером Андрієм Музикою проводимо дуже багато тестів на майданчику, щоб поєднати руху камери "в минулому" і в прямому ефірі. Це не просто складна і цікава задача, а черговий виклик для нас, так як подібне ми ще не робили в прямому ефірі. Це по-справжньому велика і злагоджена командна робота, і ми дуже сподіваємося, що вона сподобається нашому глядачеві.

Головний хореограф шоу Олена Шоптенко:

Шоптенко фото

Це дуже цікава задумка і технічно неймовірно трудомістка. Ми сподіваємося, що нам вдасться по-справжньому здивувати навіть найвибагливішого глядача.

Для мене цей номер, насамперед, про те, що завжди підкреслював Григорій Миколайович: «Будь-який вік підкоряється танцю». Танець — це той вид мистецтва, який неможливо не любити безмежно. Григорій Миколайович своїм прикладом показав, як танець продовжує життя, тому що робить його яскравішим і більш наповненим.

Не пропустіть третій ефір "Танців з зірками" зі зворушливим номером-присвятою легендарному хореографу: 19 вересня о 21:00 на телеканалі 1+1.

Новини по темі