«Мені подобається відчувати біль»: Інтерв'ю з Дмитром Дікусаром

Танці з зірками
Інтерв'ю з Дмитром Дікусаром: «Мені подобається відчувати біль» | 1+1

Учасник «Танців з зірками» — про повернення до України та пошуки себе.

Поділитися:

Моя зустріч із Дмитром Дікусаром відбулася спонтанно. А втім, навіть не маючи приготованих заздалегідь запитань, не розгубилась, адже переді мною стояв танцівник, якого добре знають в Україні та який кілька років не з’являвся в тутешньому інформаційному просторі. Тож розпитати було про що…

Ви брали участь у «Танцях з зірками» понад 10 років тому. Який спогад про шоу найперше виринає у пам’яті?

Мій перший виступ на гала-концерті проекту. Тоді я брав участь у танці з Ольгою Сумською, створеному за мотивами культового фільму «За двома зайцями». Це було яскраве враження, адже вперше виступив у прямому ефірі.

Також не забуду третій ефір другого сезону шоу, коли танцював танго з Іриною Білик. Це було круто і водночас страшно, адже на підготовку мали всього лише 12 годин. Попри все адреналін допомагав нам танцювати! (усміхається).

Ви тривалий час працювали у Грузії. Чому вирішили повернутися до України?

Я присвятив роботі в Грузії приблизно сім років. Там на «Танцях з зірками» починав працювати з Оленою Шоптенко. Вона була головним хореографом, а я режисером-постановником шоу. Тож не дивно, що за цей час Грузія стала для мене другою улюбленою країною після України.

Добре знаю Тбілісі — зробив там сім сезонів «Танців з зірками» і один «Танцюють всі». Однак останній проект показав мені, що потрібно щось змінювати.

Розумієте, будучи танцівником, думав, що солідно стати хореографом. Потім настав етап, коли захотів перейти на новий рівень – режисерський. Але дійшов висновку, що істинну насолоду я отримував від того, коли сам танцював. Зрозумів, що саме це моє покликання. Все ж таки нічого не порівняється з тим, коли ти без посередників спілкуєшся з глядачем. Повірте, мені є з чим порівнювати.

Я радий повернутися до України і працювати для свого глядача

У Грузії дивилися українські «Танці з зірками»?

Так, намагався стежити за проектом.

Які враження?

Втішений бачити якісні зміни картинки. У наш час є нові цікаві можливості, ресурси — це класно.

Мені сподобалися гумористичні постановки в попередньому сезоні, а з драматичних запам’ятався контемпорарі Аніти Луценко. Це був гідний танець — і по сенсу, і технічно.

Відчувається, що цінуєте в танці зміст…

Так, у цьому мистецтві для мене важлива і естетика, і смислове навантаження. Дуже хочу, щоб наші постановки з Вікторією Булітко «затягували» глядача. Щоб після перегляду він або щось усвідомив, або отримав емоції, або навіть впізнав себе в танці.

У такому разі, який танець із Вікторією Булітко наразі став для вас особливим?

Насправді кожен. Адже кожен новий танець відкривав якусь грань її таланту.

Як відновлюєтеся після напруженої роботи, перельотів?

Якщо ти робиш щось корисне, це вже мотивує. Тобто ти присвячуєш себе улюбленій справі й заряджаєшся від неї. Та якщо мені потрібен релакс, люблю помедитувати: вмикаю приємну музику, розслабляюсь і просто перемикаюсь.

Як тримаєте себе у формі, крім занять танцями?

Окрім настрою, у моїй роботі також важливі витривалість і спортивна підготовка, оскільки танці — виснажливий вид спорту. Як би ти не тренувався у спортзалі, від танцю болітимуть інші м’язи. Тож я поєдную тренажерну залу й танці.

Також стежу за своїм харчуванням. У цьому питанні важлива збалансованість і розуміння того, з чого складається їжа. Я виключив зі свого раціону те, що не приносить моєму організму здоров’я. Натомість залишив те, що мене наповнює – вуглеводи, білки, жирні кислоти. Але зізнаюся – влаштовую собі й чітміл (усміхається). Щоб не відчувати, що себе чогось лишаю. Раз у тиждень або два можна дозволити собі те, чого душа забажає.

Ви вважаєте себе щасливою людиною?

Я вважаю себе гармонійною людиною. Прагнення бути щасливим має зворотний ефект. Щоб відчути щастя, треба пізнати, що таке нещастя. Тому я не тяжію до постійної ейфорії. Подобається інколи постраждати, навіть відчувати біль. Це допомагає творити постановки з відповідним емоційним забарвленням. А коли відчуваєш ейфорію, створюєш веселі, більш легкі танці. Мені ж очеться бути різним.

Читай також інші ексклюзивні інтерв'ю на 1plus1.ua:

1. «Тато сказав мені застрахувати ноги», — Вікторія Булітко про участь у «Танцях з зірками»

2. Учасниця «Танців з зірками» Анна Різатдінова вперше розповіла про сина

3. Людмила Барбір: «Мені стало цікаво побачити себе іншу»

4. Олена Шоптенко: «Хочу позмагатися з собою колишньою»

5. Могилевська зізналася, за що дала смачного ляпаса Ямі

Сайт 1plus1.ua розповість тобі гарячі зіркові новини, стане цікавим співбесідником у темах моди, краси, здоров'я та стосунків. Разом нам буде класно — підписуйся на наш Twitter.

Новини по темі