Учасниця «Танців з зірками» Анна Різатдінова вперше розповіла про сина: Ексклюзив сайту 1+1

Танці з зірками
Анна Різатдінова вперше розповіла про сина | Танці з зірками | 1+1
Фото: instagram/anna_rizatdinova

Відома гімнастка відкрила завісу особистого життя.

Поділитися:

Щонеділі в ефірі шоу «Танці з зірками» відома українська гімнастка, олімпійська призерка Анна Різатдінова приковує увагу глядачів до своїх видовищних виступів. У танцювальних щоденниках зірка охоче ділиться подробицями репетицій, розповідями про спортивні досягнення, та залишає при собі найпотаємніше – особисте життя.

Я вже встигла побесідувати зі спортсменкою про її найбільші мрії та секрети краси, і ось вона вирішила впустити мене за лаштунки сімейних буднів. Ділюся ексклюзивним діалогом, який відкриє для вас Анну по-новому…  

Ви професійна гімнастка, яка присвятила своє життя спортивній справі. Ніколи не шкодували про це?

Це справді непросто. До закінчення спортивної кар'єри гімнастика була моїм життям. Усі цілі, які я ставила перед собою, мали виключно спортивний характер. Змагання потребують величезної концентрації сил та волі. Іноді доводилося витримувати колосальні фізичні і психічні навантаження. Можливо, людям складно це зрозуміти, але в той період у мене не було простих радощів: неспішних прогулянок парком, посиденьок у кав’ярні з найкращою подругою…

Якщо не віддавати всю енергію спорту, неможливо стати успішним професіоналом.

Та з народженням дитини життя кожної з нас повертається догори дриґом, чи не так?

Усе кардинально змінилося! Роман приніс у моє життя новий сенс, наповнив дні щастям. І воно безумовне, не пов'язане з успіхом чи амбіціями. Достатньо того, щоб син мені усміхнувся – і серце вмить захоплює хвиля радості. Де б я не була, завжди поспішаю додому, адже знаю – там на мене чекає сонячний промінчик. 

Прекрасна фізична форма, участь у «Танцях…» натякають, що все ж ви не забуваєте про себе, будучи мамою. Поділитесь секретом – як усе встигати?

Як і раніше, я люблю спорт. Однак тепер на першому місці – сім’я. Я проводжу майстер-класи з художньої гімнастики в різних країнах світу. Працювати з дітьми, ділитися своїм досвідом, підтримувати маленьких спортсменів на їхньому непростому шляху – все це приносить мені неймовірне задоволення.

Оскільки стала учасницею танцювального шоу, вирішила взяти паузу в роботі. Я звикла усе встигати, тому що з дитинства знаю, що таке самодисципліна і правильний розпорядок дня.  

Я з тих людей, які повністю присвячують себе улюбленій справі. Так було у спорті – так є зараз у танцях. 

Упевнена, ваш приклад надихає мільйони жінок. Адже так важливо не забувати про себе, виховуючи дитину.

Так, я прагну, щоб мій син завжди бачив маму красивою. Саме це дарує мені натхнення доглядати за собою. Хочу звернутися до кожної жінки і нагадати – якщо мама у гарному гуморі й красива зовні, дитина теж буде щасливою. Погодьтеся, у жінки не буде радісно на душі, якщо вона має втомлений вигляд. Звісно, часто буває важко: нестача сну, мало вільного часу… У такі моменти нагадую собі, що так буде не завжди і намагаюся хоча б хвилинку пожити лише для себе.

На додаток, важливо не забувати про своє здоров’я. Мамі потрібно багато сил та енергії. Стежте за своїм харчуванням, робіть фізичні вправи. Наприклад, на свій ранковий йога-комплекс я витрачаю максимум 15 хвилин. Він став звичкою, тому я добре знаю всі вправи і роблю їх автоматично. Трохи мотивації – і ви красуня!

Чи змінилася ваша зовнішність під час вагітності. Швидко повернулися у форму?

Тоді я набрала 15 кілограмів! А після народження малюка, з дозволу лікарів, одразу побігла до спортзалу і займалася всім й одразу: біг, плавання, розтяжка, йога (усміхається). Надлишкові кілограми мені вдалося скинути вже через три місяці. Було важко, але знову прийшли на допомогу спортивний досвід та загартований характер.

Зауважу, протягом вагітності я не лежала, а рухалася: гуляла, плавала, робила вправи, які мені дозволяли лікарі, займалася йогою для вагітних. Усе це також допомогло не втратити форму і швидко позбутися зайвої ваги після пологів.

Фото: instagram/anna_rizatdinova

Нині існує безліч думок, як потрібно виховувати дитину. Яких правил дотримуєтеся ви?

Особисто в мене було чудове дитинство, але з ранніх років я займалася спортом і знала, що таке відповідальність. Гадаю, дитина не повинна керувати батьками, від цього не буде нічого хорошого. Я дотримуюся певного розпорядку дня, і мій син – також. Режим сну, правильне харчування, зайнятість… Саме у такому ритмі малюк росте здоровим та спокійним.

Тобто вас можна назвати суворою мамою?

Мені не хочеться бути надто суворою, але вважаю, без певних рамок і правил поведінки, яких має дотримуватися дитина, не обійтися. Звісно, інколи я тішу Романчика подарунками. З робочих поїздок завжди привожу йому іграшки, красивий одяг, цікаві книжки з яскравими картинками.

Вам хтось допомагає з дитиною?

Моя мама залишається з ним, коли я на тренуванні. Проте весь вільний час та вихідні присвячую сину. Відчуваю, як він чекає на моє повернення з тренування. Зізнаюся, ми навіть займаємося йогою разом!

Вважаю, потрібно  виховувати дитину не словами, а ділом. У наш час важливо бути прикладом для наслідування.

У вас вже є сімейні традиції?

Регулярні прогулянки. Здавалося б, така проста річ, але, повірте, не усі зайняті мами знаходять на це час. Для мене ж прогулянки стали особливим ритуалом. А ще ми бавимося, щовечора шепочемося в ліжку. Особливо люблю розповідати йому всілякі історії – вигадую кумедні казки. Це «наш» час!

Ваш син ще маленький. Та, може, у нього вже є певні захоплення?

Як і більшість хлопчиків, він обожнює гратися з іграшковими автівками. У нього склався цілий автопарк, яким він серйозно керує (усміхається). Ромі здається, що кожне авто має своє призначення і виконує важливе завдання. Він також любить разом зі мною розглядати книжки, а особливо малюнки в них. У нього вже є улюблена – про слоника.

Хотіли би ще одну дитину?

Загалом я мрію про велику сім’ю. Але поки що моє особисте життя відійшло на інший план. На нього не вистачає часу. Я часто пізно повертаюся додому, тож ціную кожну годину, яку проводжу вдома з сім’єю.

Дивися також виступ Анни Різатдінової та її партнера Олександра Прохорова в 11 ефірі танцювального шоу: 

Більше ексклюзивних інтерв'ю з учасниками «Танців з зірками» читай на нашому сайті:

1. Харизматичний танцівник JAY розповів, яка MARUV поза камерами

2. Людмила Барбір: «Мені стало цікаво побачити себе іншу»

3. «Він вийшов до мене з рушницею»,  Даніель Салем про знайомство з батьком дружини 

4. Олена Шоптенко: «Хочу позмагатися з собою колишньою»

5. Могилевська зізналася, за що дала смачного ляпаса Ямі

Сайт 1plus1.ua розповість тобі гарячі зіркові новини, стане цікавим співбесідником у темах моди, краси, здоров'я та стосунків. Разом нам буде класно  підписуйся на наш Twitter.

Новини по темі