Святослав Гринчук розповів, як допомогти дитині пережити зимову нудьгу (ексклюзив)

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Як допомогти дитині пережити зимову нудьгу: поради Святослава Гринчука

Ексклюзивне інтерв'ю: ведучий ТСН Святослав Гринчук про зимову апатію та улюблені забави доньки Дзвінки.

Поділитися:

Чи відчули на собі зимову апатію? Що допомагає вам впоратися?

Мені здається, що в останні майже два роки усі ми, незалежно від пори року, інколи почуваємось героями фільму "День бабака" — знову ранок, знову сирени, знову укриття, потім знову невтішні новини, яких щодня не бракує. Але потім поринаєш у вир роботи, зустрічаєш якихось цікавих людей і вже немає часу обдумувати як усе тривожно навколо. Тому кращого рецепту, аніж зайняти себе чимось — не маю, він завжди дієвий. А ще я не зовсім розумію, що таке саме "зимова апатія". Мене зазвичай пізня осінь з калюжами під ногами і суцільною сірістю навколо куди більш пригнічує. Взимку бодай є свята, вогники, час від часу красиві снігові краєвиди...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це, мабуть, останнє, у чому людство матиме перевагу", — Святослав Гринчук розповів, як використовує штучний інтелект (ексклюзив)

Як допомогти дитині пережити зимову нудьгу? Які ваші лайфхаки?

Нам пощастило, що дитина із задоволенням ходить до дитячого садка. Зрозуміли це під час недавнього масованого обстрілу столиці, тоді через нього кілька годин не було світла, у дитячий садок ми вирішили її не вести, і донька відверто через це бідкалась. Бо в садку, навіть коли доводиться з іншими дітками ходити до укриття, вона це сприймає, як якийсь челендж, пригоду. Нам же залишається "розважати" її у час поза садком. Це насправді не так вже й важко. Вона завжди охоче послухає якісь цікаві історії, погортає казки, пограється у рольові ігри. Асортимент дуже великий і тут радше дорослому треба вибирати, на що саме у нього зараз є сили і натхнення.

Які фільми, серіали чи книги можете порадити для дорослих і для дітей?

З найближчих прем'єр дуже хочу подивитись "Бідолах" Йоргоса Лантімоса, його попередні стрічки чіпляли своєю неординарністю на межі з легким шаленством. Щодо серіалів, то у мене зараз якась нова хвиля захоплення вже відносно старим комедійним серіалом "Офіс". Я дивився його років 15 тому, а зараз можу просто увімкнути випадкову серію і отримую неабияке задоволення. З книг якраз закінчив "Дорогу" Кормака Маккарті, автор якої помер у 2023-му і про якого, здається, у нас знають доволі небагато, хоча у США, виявляється, він дуже культова персона. Якщо пам'ятаєте фільм “Старим тут не місце”, то це теж за його романом. А ось для сімейного перегляду — тут у доньки треба порад запитувати. Пригадую, їй минулого року дуже сподобались мультики "Німона" та "Лео" а ще "Мавка", звісно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Святослав Гринчук: про стосунки на відстані, хобі доньки та підготовку до ефірів ТСН (ексклюзив)

Які 5 справ обов’язково потрібно зробити взимку?

  • Допомогти святому Миколаю здійснити якусь дитячу мрію.
  • Прикрасити щось гірляндами.
  • З’їсти багато куті, бажано в гостях у друзів та родичів.
  • Подивитись “Сам удома”.
  • Задонатити на генератор чи велику зарядну станцію, в холодну пору року вони для наших військових особливо актуальні.

Вам буде цікаво дізнатися: ведучий ТСН та марафону новин Святослав Гринчук раніше розповів про останні новини щодо допомоги Україні від США. Подробиці — у відео.

Новини по темі