Ассія Ахат розповіла, чому її розчарувала друга вагітність та як спілкуються її сини від різних шлюбів

Скрипалька та співачка розповіла всі свої секрети материнства: як вона виховала гарних синів та чому так і не вдалося народити дівчинку?

Поділитися:

Відома скрипалька та співачка Ассія Ахат – мама двох вже дорослих синів. Але чому обох вона ще в дитинстві відправила якомога далі від себе? Як старший син, якого артистка народила у 18, пережив розлучення батьків? Чому Ассію розчарувала друга вагітність і з якої причини зірка так і не стала мамою омріяної доньки? Дізнались в "ЖВЛ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Для мене в пріоритеті сім'я. Бо кар'єра, вона як проститутка: сьогодні тут, завтра там», – співачка TAYANNA про свою філософію життя (відео «ЖВЛ»)

Новина про те, що Ассія завагітніла першим сином майже одразу після весілля стала несподіванкою:

У мене був страшний токсикоз, пологи були дуже складні. У мене 4 доби були перейми. Я носила сина майже до 10 місяців. 

Після пологів зірка залишилася із сином сама: чоловіка забрали до армії. З малим в той час допомагали бабусі. Ассія зізнається, що було дуже важко носити коляску на п'ятий поверх хрущовки з вузьким під'їздом з об'ємним верхнім одягом, ковдрами та продуктами. Та після повернення чоловіка з армії, Ахат продовжила навчання, а згодом почала гастролювати з ансамблем. Данило завжди мав купу подарунків від мами:

Я завжди привозила йому конструктор Лего. Тоді ще в Україні його не було. У Данила в ньому була вся кімната!

Проте родина проіснувала недовго: Ассія пішла від чоловіка, зустрівши іншого – бізнесмена Ігоря Баленка. Як вона справилась з тим, щоб пояснити ситуацію з розлученням синові? Розповіла:

Найголовніше - це пояснити дитині, що ми завжди будемо його кохати: і я, і тато. Ніхто нікуди не дінеться, а навпаки: з'являється ще одна людина, яка теж буде його кохати. Коли Данило став старшим, я йому часто ставила питання: "Чи сильно ранило тебе наше розлучення, переїзд?". Не знаю, чи каже він правду, проте відповідає, що ні: "Все нормально, мама, не парся". Проте вітчим Данила дарує йому та його сім'ї настільки багато уваги, що такого чоловіка поряд ще треба пошукати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олександр Пономарьов розповів, які у нього відносини з дітьми та як змінилось його життя після розлучень

Останні класи хлопець навчався в шотландській престижній школі, хоча зовсім не підходив під статус: він – хлопець, який полюбляє скейти, величезні оверсайз речі, кросівки. І тут він потрапляє до такої школи, де дуже серйозні вимоги. Але цей досвід дав свої плоди: Данило врешті отримав вищу освіту в Лондонському університеті та нині успішно працює в маркетинговій компанії в Україні.

Молодший син артистки Філіп пішов стопами брата і теж нині навчається за кордоном. Ассія зізнається: мріяли з чоловіком про дочку, адже Ігор також має старшого сина від попереднього шлюбу:

Звісно, нам хотілося третьою дитиною дівчинку, і ми її вираховували всіляко по астрологах. В чотири місяці показали стать - хлопчик. Ну, не можу сказати, що я була страшенно рада.

Проте коли вперше побачила Філіпа відчула себе неймовірно щасливою. З другим сином впоратися було вже набагато простіше:

У нього були неньки, він весь ріс в коханні та піклуванні.

Він був допитливою дитиною: змалку обожнює музеї й досі грає з мамою в шахи, а ще хлопець серйозно захопився футболом. Йому навіть пророкували спортивну кар'єру, але якоїсь миті він перегорів, а мати не стала відмовляти. Ассія – мама не сувора та не вимоглива. Каже, що діти вже досвідченіші та розумніші за покоління батьків. Молодший Філіп у свої 18 розвиває власний стартап і допомагає татові з його бізнесом:

Він дуже хоче заробляти. Часто літні канікули проводив у супермаркетах, розкладав продукцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірки відверто про своє інтимне життя: Маша Єфросініна, Оля Полякова, NK з Потапом та інші

Сам хлопець зізнається: йому, як і брату, спочатку було важко залишати домівку, він сумував за близькими та із задоволенням приїжджав додому, в рідне ліжко. Ассія пишається тим, якими виросли її діти, та зізнається, що ще довго не полишала думку народити дівчинку, проте чоловік не підтримав її:

У мене неочікувано почались концерти в Америці з Крісом Ботті. Там було теж дуже яскраве життя. Треба було обирати, на що Ігор мені сказав: "Мені здається, що ти як мама вже проявила себе, але в твоєму кар'єрному зростанні, музиці, творчості, ти недооцінена в нашій країні". Я тоді захопилася кар'єрою і це був дуже класний досвід, проте його неможливо порівняти з досвідом народження маленької дівчини.

Омріяну донечку Ассія нарешті знайшла у невістці, коли кілька років тому Данило одружився:

Чудова дівчинка з Батумі, грузинка. Гарна, миленька, вихована, освічена, дуже добра. Одного разу, коли у мене була проблема зі спиною і мені було дуже важко вставати, вона так піклувалася про мене, що я такого не очікувала. Як донечка. Я її дуже люблю.

Головний секрет виховання Ассії – це говорити з дітьми й прислухатися до них:

Якщо ваші діти виховані та відмінники, не думайте, що вони вам все розповідатимуть. Будьте до них уважнішими, ставте більше питань.

Для Асії найголовніше знати, що її діти товаришують:Філіп часто зустрічається з Данилом, називає старшого брата дуже ерудованим і любить з ним поговорити на різні теми.

Дивіться відео про те, як Влад Яма з дружиною виховують свого сина Леона: