«Окупанти навіть вкрали з дому колонку, яка важила близько 30 кг», – солістка гурту KAZKA розповіла «ЖВЛ» про свій пограбований будинок під Гостомелем

Тренерка «Голосу країни» Олександра Заріцька розповіла «ЖВЛ» про благодійні концерти на підтримку України в США
Instagram/kazka.world

Тренерка «Голосу країни» Олександра Заріцька дала інтерв'ю "ЖВЛ", в якому розповіла про життя в США під час війни та про свій будинок під Гостомелем.

Поділитися:

Солістка гурту KAZKA, тренерка «Голосу країни-12» Олександра Заріцька дала інтерв'ю "ЖВЛ", в якому розповіла про те, що сталося з її будинком після приходу російських окупантів та яким чином вона допомагає Україні, даючи концерти у США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тренерка «Голосу країни-12» Олександра Заріцька показала свої дитячі фото з Харкова: «Місто вільних, талановитих людей»

Олександра Заріцька згадує, що коли 24 лютого росія вторглася на нашу територію і почалася війна, вона спочатку не думала виїжджати зі свого будинку під Гостомелем. Але десь на 5-й день стало дуже страшно там перебувати, і вона разом з мамою, сестрою, хлопцем і 3-ма собаками виїхала з Київщини: спочатку на Закарпаття, де плела сітки у місцевій школі, а потім у США. Співачка розповідає, що мала запланований концертний тур у цій країні, відкриті візи, і вони з продюсером прийняли рішення про необхідність його проведення. Але концерти зробили повністю благодійними, а кошти від них переводять для допомоги Україні у війні. Тож Саша поїхала, разом з мамою, сестрою, подругою і своїми собаками. Заріцька зізнається:

"Для мене було важко попрощатися з Україною, але так я можу приносити більше користі".

Заріцька розповідає, що бабуся, яку глядач знає за участю в одному з номерів "Танців з зірками", цілий місяць залишалася в Києві під обстрілами, відмовляючись їхати, але зрештою також евакуювалася у безпечне місце.

Про свою діяльність у США Олександра Заріцька розповідає, що бере участь у благодійних концертах на підтримку України, дає інтерв'ю ЗМІ. Також артистка згадала і про велику честь для себе:

"Я співала гімн України, коли над Нью-Йорком піднімали український прапор, в історичному центрі міста. Сказали, що його не знімуть, поки не закінчиться війна".

Що сталося з будинком Заріцької поблизу Гостомеля після російської окупації? Саша розказує, що після відходу російських військ туди навідався її сусід і розповів, що оселю пограбували: винесли абсолютно всю техніку, хотіла забрати навіть мікрофон, але очевидно загубили його по дорозі. Також співачка каже:

«Окупанти навіть вкрали з дому колонку, яка важила близько 30 кг».

Та в цілому будинок вцілів після окупації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дівчина-медик, донька мера Бучі, розповіла, як рятувала 9-річну дівчинку без руки: розповідь про 16 днів в окупації ("Щоденники війни")

З болем в серці згадує солістка гурту KAZKA і місто свого дитинства Харків, який зараз нещадно і систематично обстрілюється ворогом. Про це місто Заріцька говорить:

"Харків завжди був українським містом, хоча там і розмовляють російською. А 2014 року місто зайняло серйозну позицію щодо того, що Харків – це Україна, і ніяк інакше!"

Дивіться інтерв'ю Олександри Заріцької "ЖВЛ":