Їхня зброя – не лише голос: чим під час війни займаються тренери, ведучі та учасники "Голосу країни"

Голос країни
Чим під час війни займаються тренери, ведучі та учасники "Голосу країни"

Про музичних героїв – у сюжеті "Сніданку з 1+1".

Поділитися:

Ведучі, тренери й учасники проєкту «Голос країни» з перших днів повномасштабного вторгнення окрім благодійних концертів та виступів перед військовими – волонтерять, збирають кошти на ЗСУ, а деякі й самі воюють. Про музичних героїв – у сюжеті "Сніданку з 1+1".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Наша культурна місія – робити все, щоб Україна звучала гучно, доносити правду через мистецтво", - Володимир Завадюк, продюсер шоу "Голос країни"

Проєкт «Голос країни», головне музичне шоу України, уже 12 років поспіль захоплює глядачів співочими батлами та гострими змаганнями за титул найкращого співака сезону. Повномасштабна війна росії проти України змінила і музичне шоу: лише кілька ефірів 12 сезону — і проект заморозили. Натомість усі учасники, тренери та ведучі включилися в боротьбу за нашу перемогу.

Тренери "Голосу країни"

Тренер «Голосу країни» Святослав Вакарчук після 24 лютого вступив до ЗСУ. Проте командування наказало йому продовжувати боротьбу на культурному та суспільному фронті. Співак їздить на передову підтримувати моральний дух українців і військових. Сцена Вакарчука відтепер така: бліндажі, метро, вокзали, центр переселенців і укриття. На одному з виступів вдалося зібрати понад 8 мільйонів гривень. Це був благодійний концерт «Все буде добре», який у квітні прийшов на київській станції метро «Золоті ворота». Усі гроші передали дітям, які постраждали під час війни.

Колеги Вакарчука по тренерському кріслу Надя Дорофєєва, Потап та Оля Полякова також безупинно дають благодійні концерти, збирають кошти на потреби ЗСУ, вимушених переселенців та біженців. Активні благодійники та волонтери – співачка KAZKA і народний тренер Андрій Мацола. В останньому сезоні вони – тренери команди «Другого шансу». KAZKA виступає на благодійних матчах, а Мацола купує та передає пікапи на передову, снайперські гвинтівки національній поліції,  а також забезпечує житлом тих, хто його втратив в результаті загарбницьких та жорстких дій російських військових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Квіти мінних зон»: «Океан Ельзи» випустили нову пісню, якою розпочали збір коштів на авто для ЗСУ

Ведучі "Голосу країни"

Ведучі «Голосу країни» Юрій Горбунов і Катерина Осадча теж воюють на своєму фронті. Катерина разом з командою «Сніданку з 1+1» запустила надважливий проєкт «Знайти своїх». Завдяки цьому майданчику тисячі українців можуть подати заявки про зниклих рідних. Зробити це можна через чат-бот у телеграм-каналі "Пошук зниклих".  З ними працює величезний підрозділ волонтерів та Національна поліція. За 4 місяці завдяки соціальному проєкту вдалось розшукати близько 2000 людей по всій Україні.

Тим часом чоловік Каті, ведучий Юрій Горбунов активно волонтерить та служить на інформаційному і культурному фронті:

«Іноді командири підходять і говорять: «Ці хлопці місяць не посміхалися, не те, що не сміялися. А тут вони протягом двох годин розслабились». Тримаючи тебе за плечі, говорять: «Якби не війна, не мав можливості тебе обійняти та зробити з тобою фото. А можеш привітати мою маму з днем народження?» І ти звертаєшся на камеру і говориш: «Мамо, у вас дивовижний син, це герой, ви можете ним пишатися».

Учасники "Голосу країни"

Активні у боротьбі й учасники «Голосу країни»: Сергій Лазановський, гурт «Spiv Brativ», Gera Gerc, Інеса Грицаєнко, ROXOLANA, Юлія Юріна, Андрій Khayat, LAUD. Усі вони виступають на благодійних концертах та пишуть мотиваційні пісні на підтримку військових.

Учасник «Голос країни-12», 29-річний Ярослав Гавянець представив фільм «Синдром Гамлета» на Міжнародному Краківському кінофестивалі. Стрічка отримала перше місце. Фільм про покоління молодих людей, долі яких змінила війна. Ярослав грав сам себе. Учасник Революції гідності, доброволець, захисник Донецького аеропорту із позивним «Маестро». Ярослав Гавянець завжди мріяв пов'язати життя зі сценою.  На «Голосі країни» в січні цього року його тренеркою стала Оля Полякова.

Мріяв про сцену й учасник 12 сезону «Голосу країни», 18-річний Олександр Свириденко. Його тренеркою стала Надя Дорофєєва. Тепер хлопець служить в ЗСУ, та навіть на службі Сашко не покидає музику. Нещодавно в Інстаграмі опублікував відео, на якому під час служби грає на гітарі й виконує власну пісню «Єдина».

Організатори «Голосу країни» готують сюрприз. Який: дізнаємося незабаром…

Новини по темі