“Я на собі відчула цю інтригу”, — Катерина Алєксєєва розповіла чим глядачів зацікавить легендарна українська класика на сучасний лад, серіал “Хазяїн” (ексклюзив)

Хазяїн
Акторка Катерина Алєксєєва розповіла про новий серіал 1+1 Хазяїн

Акторка Катерина Алєксєєва, яка зіграла Соню Пузир у серіалі “Хазяїн”, розповіла про свою улюблену героїню та труднощі під час зйомок.

Поділитися:

Сьогодні, 24 серпня о 20:00 на телеканалі "1+1 Україна" відбудеться премʼєра 4-серійного телефільму "Хазяїн" — легендарної української класики на сучасний лад. Стрічка створена за мотивами однойменної соціальної комедії класика української літератури Івана Карпенка-Карого та представляє особливий погляд на вічний конфлікт – взаємостосунки батьків і дітей. У проєкті осмислюється тема боротьби за справедливість, загальнолюдські та особистісні моральні цінності.

У серіалі знімались відомі українські актори Богдан Бенюк, Віктор Жданов, Ольга Сумська, Олег Іваніца. Також в серіалі «Хазяїн» глядачі побачать молодих українських акторів — Катерину Алексєєву, Іллю Пономаренка, Альберта Малика.

Акторка Катерина Алєксєєва, яка виконала роль Соні Пузир у серіалі “Хазяїн”, в ексклюзивному інтерв’ю для сайту 1+1 поділилася, чому важливо адаптовувати українську класику, а також як українська класика на сучасний лад “Хазяїн” зацікавить молодь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Дня Незалежності “1+1 Україна” покаже українську класику на сучасний лад з Богданом Бенюком в головній ролі

Чим дивуватиме серіал "Хазяїн” як легендарна історія, яку знають українці, але знята на сучасний лад?

“Хазяїн” здивує тим, що за більше ніж 100 років від моменту написання п’єси майже нічого не змінилося. У нас ті ж цінності, у нас ті ж проблеми між батьками та дітьми. Це теми кохання, дружби, корупції. Глядач впізнає себе, своїх рідних, сусідів друзів в цьому серіалі.

Серіал також здивує молодь, яка вивчає зараз по шкільній програмі класику. “Хазяїн” покаже, що класика може бути сучасною, близькою кожному. Хтось думає, що класику важко читати, та насправді класика може бути простою. 

“Я радію, коли такі роботи доходять до сердець молоді”.

Опишіть, будь ласка, сюжет одним реченням.

“Справедливість перемагає несправжність”.

Розкажіть про свою героїню Соню Пузир: розкрийте її особистість, цілі, мрії. Наскільки легко чи складно було вжитися в роль?

Соня Пузир — дівчина із заможної сім'ї, навчалася в Америці. Вона чесна, справедлива, професіонал своєї справи. Соня повертається в Україну, бо вона борець за справедливість і хоче зробити свою країну кращою, без корупції. Загалом ця героїня — це своєрідний прототип ідеальності. Соня сильна, бо піти проти свого батька заради справедливості — це риса дужої людини. Мені не було складно вжитися в роль, тому що мені близькі ці якості. Соня яскрава, комунікабельна, і я така ж. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мені здається, Україна зараз прагне домогтися, аби панували закон, порядок, чесність та свобода", — зірка серіалу "Хазяїн" Віктор Жданов

Чому Ви погодилися на цю роль?

Тут прекрасна команда та чудовий матеріал. Я чекала на сценарії щодня, постійно перечитувала. На собі відчула інтригу: “А що ж буде далі?”, яку точно відчують і наші глядачі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ"Ми в боргу перед класиками, які зробили такі п’єси, що мали б бути представлені у світі", - Богдан Бенюк про прем’єру серіалу "Хазяїн" на "1+1 Україна"(ексклюзив) 

У серіалі ви граєте доньку головного героя. Розкажіть про роботу з Богданом Бенюком на одному майданчику.

Богдан Михайлович володіє неймовірною енергією і здатністю притягувати до себе людей. Нічого штучного ми не створювали, просто спілкувалися і тепло один до одного ставилися. Я пам'ятаю його жарти, небайдужість до мене, поради та бажання допомогти. 

“Відчуття, що ми рідні, з'явилося буквально з перших моментів”. 

Я добре пам'ятаю сцену зустрічі Соні й батька після довгої розлуки. Ми репетирували по одному, але коли я зайшла в кадр, то зрозуміла, що Богдана Михайловича немає — він ховається за ялинкою. Ми почали бігати один за одним, обійматися, і от така дитяча наївність і щирість допомогли нам бути рідними людьми (прим. ред. - усміхається). Це щастя працювати з ним.

Який Ваш улюблений персонаж “Хазяїна”? Чому? 

Одним з моїх улюблених персонажів є героїня Тома, яку зіграла Ольга Сумська. Ми звикли бачити Ольгу красунею, леді, а в цьому серіалі у неї зовсім інше амплуа, із золотими зубами та своєрідною говіркою. Це яскравий смішний персонаж, хоч я й не можу сказати, що позитивний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексклюзивно у "Сніданку з 1+1" Богдан Бенюк розповів про прем'єру серіалу "Хазяїн" на "1+1 Україна"

Що для Вас було найскладнішим в роботі над цим проєктом?

Не можу сказати, що робота далася складно, але були певні виклики. Наприклад, за днів десять до початку знімального процесу мені сказали, що мій персонаж має грати в теніс. Цим видом спорту я ніколи не займалася, тому намагалася навчитися самотужки. Потім теніс замінили на їзду на велосипеді, чого я теж не вміла. І ось, лічені дні до початку зйомок, а я беру напрокат велосипед і їду у центр міста вчитися. Ще однією новою навичкою для ролі стала їзда на конях. Інший непростий момент — деякі сцени нам довелося знімати у літньому одязі при погоді +8, коли люди вже в куртках та шапках ходять. Це не було найскладнішим, але дискомфорту додавало.

Одна з тем серіалу — стосунки батьків та дітей. Дайте три поради, які, на вашу думку, допоможуть батькам та дітям знайти спільну мову.

Треба бути чесними, інтегруватися у всі процеси, які відбуваються з дитиною і давати право вибору. Наприклад, моя мама завжди дотримується цих принципів, вона постійно зі мною думками. Хоча ми й живемо за 500 км одна від одної, але я відчуваю, що вона завжди поруч.

Як Ви ставитеся до тенденції адаптувати класичні твори?

Позитивно. В українській класиці стільки прекрасного матеріалу, а чомусь часто всі сценарії зводяться лише до банальних мелодрам. Треба, щоб народ знав та вивчав свою українську класику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Дня Незалежності телеканал “1+1 Україна” покаже благодійний концерт гурту Океан Ельзи “Нам тут жити”

Прем'єра серіалу відбудеться в День Незалежності. Що б ви хотіли побажати українцям? 

Я хочу побажати мирного неба всім нам — ми цього дуже заслуговуємо. Хочу побажати продовжувати об'єднуватися всім українцям на всіх фронтах, зустрічатися навіть перед телевізором, дивлячись прем'єру “Хазяїна” на “1+1 Україна”. Тільки разом, об'єднані ми сильні та непереможні. Не забувайте дякувати щодня, щомоменту тим, завдяки кому ми сьогодні живі. 

“Я особисто дякую всім захисникам, захисницям, волонтерам та всім-всім людям, які допомагають і роблять Україну кращою”.

Не пропустіть премʼєру серіалу «Хазяїн» з Богданом Бенюком в головній ролі 24 серпня о 20:00 на телеканалі "1+1 Україна". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми в боргу перед класиками, які зробили такі п’єси, що мали б бути представлені у світі", - Богдан Бенюк про прем’єру серіалу "Хазяїн" на "1+1 Україна"(ексклюзив)

Для того, аби “1+1 Україна” був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому “1+1 Україна” через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити. 

Зустрічайте День Незалежності України у компанії телеканалу “1+1 Україна”. 

1+1 Україна в Instagram
1+1 Україна в Facebook.

Новини по темі