Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

На якій олії смажити: поради дієтолога Лори Філіппової

Експерт зі здорового харчування розповіла про користь та шкоду олії.

На сторінці в Інстаграм консультант зі здорового харчування Лора Філіппова розмістила поради, як правильно смажити на олії так, щоб шкоди для організму було мінімум.

1. Завжди використовуйте мінімум олії.

2. Можна смажити і на сухій сковорідці, наприклад оладки або млинці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Французький тарт з карамелізованими яблуками від Олени Курти

3. Видаляйте зайвий жир за допомогою паперових рушників.

4. Котлети і сирники можна випікати в духовці без смаження, а можна трохи обсмажити і доготувати на пару або в духовці.

5. При нагріванні до 110 градусів за Цельсієм і вище всі рослинні олії починають окислюватися. У першу чергу це ті олії, які містять Омега 3 і 6.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Чізкейк від Олексія Душки

Увага! На лляній, кукурудзяній, соняшниковій і олії виноградних кісточок краще не смажити!

Оливкова олія містить Омега 9 і більш стійка до нагрівання. Рафіновану оливкову олію можна піддавати нетривалий час дії високих температур.

Кокосова олія, вершкове масло та смалець – це тверді насичені жири. Вони утворюють набагато менше канцерогенів. Але пам'ятаємо, що насичені жири у великій кількості не корисні! Не зловживайте!

Маринований імбир та свіжі овочі без заправки, листові салати і зелень, якщо вживати їх разом зі смаженими стравами, допомагають трохи нейтралізувати жир.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смачні та корисні сніданки з гарбуза: рецепти Лори Філіппової

2018-10-12