Духмяна випічка для холодних вечорів: 5 простих та оригінальних рецептів

Духмяна випічка для холодних вечорів: 5 простих та оригінальних рецептів
pixabay.com

Прості рецепти, які зроблять ваш вечір затишним.

Поділитися:

Яблучний пиріг у мультиварці

Дуже простий рецепт пирога, на який не потрібно витрачати багато часу. Цей пиріг готується просто, а смакує усім без винятку. Адже поєднання яблук, кориці і пухкого тіста вже давно стало класикою, яка не набридає і завжди смакує зимовими вечорами. 

Вам потрібно:

Борошно – 150 г

Яйця – 4 шт.

Цукор – 200 г

Розпушувач тіста – 1 ч. л.

Ванільний цукор – 10 г

Кориця – 1 г

Яблука – 5-6 шт.

Як готувати:

1. Розбийте яйця у миску, збийте їх міксером, додайте цукор, продовжуючи збивати їх до стану пінистої суміші.

2. Поступово додайте борошно. Тісто має вийти кремоподібне, середньої густини. Воно має поволі виливатися з миски.

3. Наріжте яблука пластинами, притрусіть цукром та корицею, додайте декілька крапель лимонного соку та викладіть у мультиварку. Її дно перед цим потрібно щедро змастити вершковим маслом.

4. Залийте яблука тістом, виберіть на мультиварці режим випічки та готуйте протягом 45 хвилин.

Сирне печиво

Будь-яке печиво, спечене вдома, робить домашню атмосферу теплою і затишною. Приготуйте сирне печиво і пригостіть своїх рідних після важкого дня. Вони будуть вдячні.

Вам потрібно:

Сир – 200 г

Масло – 200 г

Борошно – 2 склянки

Яйце – 1 шт.

Сіль – 1 г

Сода – 1 ч. л.

Як готувати:

1. Для того, щоб тісто було однорідним, сир потрібно перетерти через сито. Можна скористатися блендером.

2. У сир треба додати трохи солі. Все перемішати.

3. Чайну ложку соди погасити невеликою кількістю оцту і додати до сирної суміші. Змішати і залишити трохи постояти.

4. Додати вершкове масло. Воно повинно бути м’яким, дістаньте його із холодильника заздалегідь.

5. Борошно просіяти і потроху підмішувати в сир. Стежте, щоб не утворювалися грудочки.

6. Зробити із тіста кулю і покласти в холод на 20 хвилин.

7. Посипати борошном робочу поверхню. Розкачати тісто в пласт висотою не більше 3 мм.

8. За допомогою спеціальних пристосувань або звичайної склянки вирізати кружечки з тіста.

9. Кожен шматок печива вмочити однією стороною в цукор. Скласти коло навпіл цукром всередину. Отримані напівкола так само згорнути навпіл, щоб вийшов трикутник.

10. Викласти трикутники з тіста на деко.

Випікати печиво при 200°С до приємного аромату і золотисто-карамельного кольору.

Панкейки на кефірі

Панкейки – американський варіант наших оладків. Готуються дуже швидко. Цей рецепт панкейків згодиться вам для неквапливого сімейного сніданку. Адже насолоджуватись ними хочеться повільно, нікуди не поспішаючи.

Вам потрібно:

Кефір – 2 склянки

Борошно – 2 склянки

Яйця – 2 шт.

Цукор – 2 столові ложки

Розпушувач тіста – 1 ч. л.

Вершкове масло – 1 столова ложка

Як готувати:

1. Збийте яйця із цукром, додайте кефір, потім – борошно, усе ретельно вимішайте. Додайте розтоплене вершкове масло і розпушувач тіста.

2. Обсмажуйте з обох боків на пательні для млинців без олії.

Такими панкейками сміливо можна пригощати дітей, адже вони смажаться без олії. За таким рецептом панкейки вийдуть ледь солодкими, тому поливайте їх джемами, сметаною або медом – що вам більше смакує.

Ягідні мафіни

Мафіни – це окрема велика тема. Рецептів цього десерту у мережі є безліч. Але класичні мафіни з ягодами ми вподобали відразу і вам рекомендуємо спробувати. Дуже смачний і простий рецепт. 

Вам потрібно:

Борошно – 250 г

Цукор – 200 г

Розпушувач - 2 ч. л.

Сіль – пів чайної ложки

Яйце – 1 шт.

Олія – 100 г

Молоко (2,6%) – 150 мл

Чорниця –100 г

Смородина – 100 г

Як готувати:

1. Ягоди вимийте і висушіть паперовим рушником. В окремих мисках змішайте сухі та рідкі інгредієнти до повної їх сполуки. Нічого збивати не потрібно. Потім «рідку» частину перелийте до «сухої».

2. Перемішуйте до тих пір, поки все борошно не зволожиться. Це 15-20 рухів ложкою. Розділіть тісто на дві рівні частини. В одну додайте чорницю, попередньо обсипану борошном, в іншу – смородину. Також обсипте її спочатку борошном.

3. Перемішайте ягоди в тісті. Змастіть форми для випікання вершковим маслом і злегка притрусіть борошном. Заповніть форми повністю тістом.

4. Посипте кожен мафін цукром і поставте в духовку, розігріту до 200 градусів. Випікайте 18-20 хвилин.

Замість ягід можна додавати подроблений шоколад. Виходить дуже ароматно і смачно.

Луснуте печиво

Цей витвір мистецтва дуже просто готувати. Ваші рідні будуть здивовані, побачивши на столі таку красу. А на смак луснуте печиво просто неймовірне. Варто спробувати кожному!

Вам потрібно:

Борошно – 160 г

Какао порошок –  60 г

Цукор – 150 г

Вершкове масло - 50 г

Яйця – 2 шт.

Ванільний цукор – 1 ч. л.

Сіль – 1 г

Розпушувач –  6 г

Цукрова пудра – 80 г

Як готувати:

1. Спочатку змішайте всі сухі складові: борошно, трохи солі, розпушувач, какао-порошок. 

2. Міксером збийте 2 яйця з цукром до повного розчинення цукру. В добре збиту яєчну масу додайте ванільний цукор. Перемішайте міксером.

3. Додайте розм'якшене вершкове масло. Продовжуйте збивати до однорідності.

4. Через сито додайте всі сипучі продукти, замішайте тісто. Тісто має вийти не дуже густим, має добре триматися на лопатці. Накрийте тісто харчовою плівкою і відправте в холодильник на 1 годину, щоб воно затверділо.

5. Коли  тісто затверділо, ложкою сформуйте кульки. Обваляйте кульки в цукровій пудрі і перекладіть на деко, застелене силіконовим килимком. Деко з печивом відправляйте в духовку, розігріту на 190 градусів, та випікайте 10 хвилин. 

Смачного!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пиріг Зебра: рецепт

Новини по темі