5 рецептів смачного чаю від застуди

Домашній чай від застуди: 5 ефективних рецептів

Для посилення ефекту, радимо вживати чай, загорнувшись в теплий плед. А відразу після цього бажано лягти відпочити або ж поспати.

Поділитися:

Якщо ви відчуваєте, що організм ось-ось відправить на лікарняний, то не варто відразу вживати медикаменти, краще приготуйте смачний цілющий чай. Завдяки бабусям ми знаємо чимало рецептів, які можуть уберегти від перших ознак застуди.

Ми підібрали 5 варіантів напоїв, які вас не тільки зігріють в прохолодну пору, але й будуть надзвичайно корисними.

1. Чай із шипшини

Цей класичний напій багато кому знайомий із дитинства. Вміст вітаміну С в шипшині є колосальною.

Для приготування такого напою варто залити 3 ложки подрібнених плодів 0,5 літрами окропу. Потім цей настій залишіть в термосі на ніч. Вранці процідіть і смачні ліки готові.

Приймати по півсклянки 4 рази на день перед їжею.

2. Ромашковий чай

Одним з протизапальних засобів є ромашка. Якщо її поєднати з липою та медом, застуда відійде.

Для приготування знадобиться по чайній ложці квіток ромашки і квіток липи. Суміш залити однією склянкою окропу. Дайте настоятися 20 хвилин. Процідіть чай. За бажанням можна додати мед.

Для профілактики застуди пийте по третині склянки 3 рази на день перед їжею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тірамісу: Історія одного десерту

3. Чай з коньяком

Чай з коньяком від застуди, випитий на ніч, полегшить стан: зніме озноб, послабить головний біль, викличе потовиділення та допоможе заснути.

Для його приготування потрібно заварити звичайний чорний чай і на стакан рідини додати 2 столові ложки коньяку і 1 чайну ложку меду.

Пийте гарячим перед сном.

4. Чай з ехінацеї

Ехінацея - корисна рослина. Вона містить антиоксиданти, ефірні олії та мікроелементи, що є потужним засобом для боротьби з бактеріями, вірусами, грибками. Прийом чаю з ехінацеєю покращує настрій, та усуває ознаки застуди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Апельсиновий соус із куркумою та маком від Олексія Душки

Для приготування чаю використовують 2 ч. ложки подрібненої трави, заливають 400 мл гарячої води. Цей настій має годину настоятись.

Пити такий напій під час застуди потрібно 3 чашки на добу, а для профілактики вистачить однієї чашки.

5. Імбирний чай

Чай з імбиром від застуди містить вітаміни, ефірні олії, мікроелементи і амінокислоти, які зміцнюють імунну систему і сприяють потовиділенню.

Для приготування наріжте імбир тонкими скибочками, покладіть у велику чашку, додайте трохи листя зеленого чаю. Додайте 3-4 шматочки свіжого лимона і залийте окропом. Дайте настоятись 10 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 найдорожчих десертів світу

Кілька теплих ковтків - і на весь день ви будете заряджені енергією і зігріті ароматом теплого напою.

Новини по темі